Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

LivsmedelsResan - en studieresa till norra Italien 11-15 april 2018

Följ med LivsmedelsFöreningen på en unik studieresa till matstäderna Parma och Bologna den 11-15 april 2018. Parma är huvudort i provinsen Parma i regionen Emilia-Romagna i norra Italien. Här finns både lokala traditioner med småskalig tillverkning av exempelvis Parmigiano-Reggiano och prosciutto di Parma samt riktigt stora företag som Barilla och Parmalat. Som grädde på moset ligger Efsa, EUs myndighet för livsmedelssäkerhet, här. Bologna är bl a känt som "la grassa" (den feta) med hänvisning till stadens kulinariska traditioner.

LivsmedelsResan - en studieresa till norra Italien 11-15 april 2018

Info

Anmälan »
Senast 30 november

Resedatum: 
11–15 april 2018

Pris: 
18 700 SEK inkl moms/person 
I priset ingår: flygresa (från Arlanda eller Köpenhamn), fyra övernattningar i dubbelrum, fyra frukostar, tre luncher, fyra middagar, studiebesök.
Tillägg för enkelrum: 2 600 SEK/person

Resefakta: 
Resan arrangeras av LivsmedelsFöreningen och Egencia Business Travel, Stockholm.

Hotell:
Largo Piero Calamandrei  
1:a klass hotell, beläget i en ombyggd pastafabrik, 10 minuters promenad från den historiska stadskärnan. Hotellet har bland annat en gourmetrestaurang.

Antalet platser är begränsat.

 

Resan vänder sig främst till medlemmar i LivsmedelsFöreningen. I mån av plats kan de som ännu inte är medlemmar följa med. 

Reseledare är Ingela Stenson, LivsmedelsFöreningens ordförande och Anna K Sjögren, skribent för Livsmedel i fokus. I Parma/Bologna medföljer en lokal guide.

Under LivsmedelsResan kommer vi att besöka såväl stora som små företag samt någon större livsmedelsbutik. Under middagar och luncher blir det tillfälle att smaka på det klassiska norditalienska köket med tillhörande viner.

Vi anländer till Parma på onsdagskvällen den 11 april och återresan är på söndagen den 15 april.

Planerade studiebesök under resan:
Barilla som tillverkar alltifrån pasta till bröd, snacks och pastasåser. Företaget grundades 1877 i Ponte Taro utanför Parma och har nu sitt huvudkontor i Parma.

Dagsutflykt Bologna. På vägen till Bologna stannar vi till i den lilla staden Modena och besöker en producent av aceto balsamico tradizionale (balsamvinäger). I Bologna besöker vi bl a världens äldsta universitet och avslutar med middag i den vackra staden.

Caseificio la Madonnina di Iemmi Marco som är en av tillverkarna av Parmigiano-Reggiano.

Prosciutto di Parma Sant’ llario som tillverkar lufttorkad skinka – Prosciutto di Parma.

Ett mer detaljerat program presenteras i slutet av januari 2018.

För mer information: kontakta Ewa Wiklund, ewa@livsmedel.se eller 070-606 70 45

LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss

Följ oss!

Facebook


Twitter

Annons: