Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

LivsmedelsResan - en studieresa till norra Italien 11-15 april 2018

Följ med LivsmedelsFöreningen på en unik studieresa till matstäderna Parma och Bologna den 11-15 april 2018. Parma är huvudort i provinsen Parma i regionen Emilia-Romagna i norra Italien. Här finns både lokala traditioner med småskalig tillverkning av exempelvis Parmigiano-Reggiano och prosciutto di Parma samt riktigt stora företag som Barilla och Parmalat. Bologna är bl a känt som "la grassa" (den feta) med hänvisning till stadens kulinariska traditioner.

LivsmedelsResan - en studieresa till norra Italien 11-15 april 2018

Info

Anmälan »

Resedatum: 
11–15 april 2018

Pris: 
18 700 SEK inkl moms/person 
I priset ingår: flygresa (från Arlanda eller Köpenhamn), fyra övernattningar i dubbelrum, fyra frukostar, tre luncher, fyra middagar, studiebesök.
Tillägg för enkelrum: 2 600 SEK/person

Resefakta: 
Resan arrangeras av LivsmedelsFöreningen och Egencia Business Travel, Stockholm.

Hotell:
Grand Hotel de la Ville  
1:a klass hotell, beläget i en ombyggd pastafabrik, 10 minuters promenad från den historiska stadskärnan. 

Antalet platser är begränsat.

 

Resan vänder sig främst till medlemmar i LivsmedelsFöreningen. I mån av plats kan de som ännu inte är medlemmar följa med. 

Reseledare är Ingela Stenson, LivsmedelsFöreningens ordförande och Anna K Sjögren, skribent för Livsmedel i fokus samt Giovanni Brandimarti från Italienska Handelskammaren i Stockholm.

Under dagarna kommer vi att göra många intressant studiebesök på små och stora livsmedelsföretag i Parma och Modena samt någon större livsmedelsbutik. Under middagar och luncher blir det tillfälle att smaka på det klassiska norditalienska köket med tillhörande viner.

Vi anländer till Parma på onsdagskvällen den 11 april och återresan är på söndagen den 15 april.

Program:
Onsdag 11/4
Ankomst Bologna/Parma

Torsdag 12/4
Besök på mejeriet Caseificio Gennari i Parma där vi får se tillverkning av Parmigiano Reggiano. Studiebesök på Barillas stora anläggning i Parma. 
Middag på Trattoria Corrieri i Parma

Fredag 13/4
Studiebesök på Tetra Pak i Modena. Besök hos La Vecchia Dispensa i Modena där vi får följa tillverkningen av Aceto Balsamico tradizionale di Modena DOP. Studiebesök på mejeriföretaget Parmalats huvudkontor och anläggning i Parma. 
Middag på Trattoria del Tribunale i Parma

Lördag 14/4
Besök hos Sant Illario som tillverkar Prosciutto di Parma, Parma. Vi reser till Bologna och får en guidad rundtur i stadens universitet som grundades i slutet av 1000-talet. Det är ett av världens äldsta universitet. Besök i en större livsmedelsbutik på vägen mellan Bologna och Parma.
På kvällen går i en runda och äter smårätter, aperitivos, på flera restauranger och barer i Parma.

Söndag 15/4
Avresa från Parma

För mer information: kontakta Ewa Wiklund, ewa@livsmedel.se eller
070-606 70 45

LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss

Integritet

Vår integritetspolicy

Följ oss!

Facebook


Twitter

Annons: