Livsmedelsdagarna 11-13 september

Årets tema: Omstart, nystart eller mer av samma?

Nu vänder det äntligen, lågkonjunkturen går mot sitt slut, inflationen viker sakta och tillväxten är på väg upp i världen. Dags att planera för nya och bättre tider? Omstart betyder att behålla det värdefulla och ta hand om det som lagts på is. Nystart betyder tänka och skapa utifrån nya insikter och omständigheter. Mer av samma räcker inte, nu öppnar vi andra dörrar, lär oss nytt, är alerta och tar risker. Om detta handlar Livsmedelsdagarna 2024, ni är varmt välkomna.

Ämnen:

Tillbaka till framgången
Nulägesbild av ekonomins utveckling – här och i omvärlden, samt diskussion om lärdomar från tidigare erfarenheter. Vad ska prägla vår väg framåt? Hur ska vi navigera? Vad kan vi ta med oss från tidigare livsmedelskriser?

Maten i Sverige – hur ska vi ha det?
Målbilden är klar. Vi strävar efter en ökad produktion och en ökad försörjningsförmåga. Men hur ska det gå till? Vi låter olika representanter från livsmedelskedjan berätta om sina visioner och insatser, samt belyser utvecklingen och hur målen kan förverkligas.

Innovation och nutrition – hur ska vi prioritera?
Det finns många påverkande faktorer. Här är några exempel på vad vi diskuterar:

  • Utvecklingen kring de nya kostrekommendationerna
  • Kunskapen om hur vi egentligen äter – finns den och i så fall var?
  • Vad behöver vi prioritera när det gäller matinnovation?
  • Risker och möjligheter med maten: näringsproblem, salt och socker, ultraprocessad mat eller inte, konsumtionsförändringar, proteintillgång och biotillgänglighet
  • Hur kommunicerar man så att konsumenter vill handla och äta hållbart?

Hållbart affärsmannaskap i ny form – vad krävs av livsmedelsbranschen och hur ska samarbetena se ut?
Inspirerande nya affärsmodeller präglade av både omstart och nystart presenteras, analyseras och dess framgångsfaktorer konstateras.

Inspiration
Rikligt med inspiration utlovas, både för kropp, själ och intellekt. Inspirerande talare berättar om hur vi optimerar oss som yrkesmänniskor utan att pressa oss för mycket. God mat med inriktning på njutning, det svenska och hållbara. Mingel och diskussionstillfällena är många och viktiga.

Paneldiskussioner
En rad spänstiga paneldiskussioner utlovas, där de vassaste hjärnorna i LivsmedelsSverige gör oss mer insiktsfulla och kloka.

Prisutdelningar med mera…

Talare kommer inom kort.

Livsmedelsdagarna 2023, nedan ser ni bildspelet från dagarna!

Program 2024

Praktisk info

Impact Maker Award

Livsmedelspriset

Partners

Livsmedelsgolfen

Anmälan till Livsmedelsdagarna 2024

Anmälningskategorier:

Medlem

Icke medlem

Student

Anmälningsinfo

Just nu: Early Bird-rabatt för medlemmar!

Är du inte redan medlem kan du bli det nu.

Anmälan:
Anmälan är bindande men du kan självklart överlåta din plats till annan deltagare.
Observera att priset kan bli ett annat beroende på om din ersättare är medlem i Livsmedel i fokus eller inte.

Ordinarie priser (exklusive moms)

9 995 kr för medlem (Early Bird: 8995 kr gäller till 17:e maj)
12 900 kr icke medlem
2 400 kr student

Sista anmälningsdag 26:e augusti.

Datum:
11-13 september 2024

Plats:
Hotel Tylösand, Halmstad

Boende:
Du bokar själv ditt boende.
Hotel Tylösand, 035-305 00
info@tylosand.se
Ring/mejla för att boka ditt boende, uppge Livsmedelsdagarna vid bokningen.

Fler alternativ på boende hittar du under praktisk info.

Huvudpartners 2024

Partners 2024

Livsmedelspriset

Under Livsmedelsdagarna prisas särskilda insatser i branschen

Livsmedelsdagarna tidigare år

Livsmedelsdagarna har anordnats med olika teman sedan 1960

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.