Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Livsmedelsdagarna 2018

Livsmedelsdagarna 2018

Livsmedelsdagarna 12 - 14 september, Tylösand.
Årets tema: Det skruvade matlandskapet - Hur påverkas vårt arbete med innovation och hållbarhet?

Info

Anmälan:
Anmäl dig här»

Datum:
12-14 september 2018

Plats:
Hotel Tylösand, Halmstad

Vi har fått ett skruvat matlandskap, där sanningen inte syns längre, fast den finns. I flödena på nätet och i diskussionerna är alla experter, alla anser sig ha rätt, även de som har fel i sak.  Det är en triumf för demokratin när alla kan yttra sig och hävda sin auktoritet, men innebär det att den objektiva sanningen inte räknas längre?
Kom till Livsmedelsdagarna i september och var med och diskutera hur vi ska få ett bättre matlandskap där god kunskap om mat, livsmedelsprodukter och ätande får respekt och utrymme i medierna och i alla dagliga samtal om mat och hälsa. Där mat inte betyder hälsostress, oro och fara utan glädje, samvaro, hälsa, smak och näring. 
Ett mindre skruvat matlandskap är en av förutsättningarna för att livsmedelsbranschens innovationer och kvalificerade hållbarhetsarbete får fäste och ger resultat. 

Välkomna till Livsmedelsdagarna 2018!

Program (uppdateras löpande):

ONSDAG 12 SEPTEMBER
Studiebesök: Välj mellan studiebesök på SIA Glass i Slöinge, ölprovning på Krönleins Bryggeri i Halmstad eller champagneprovning hos Champagneimport i Halmstad.

Seminarium med 
Hållbar Livsmedelskedja, Framtidens mat - Hållbara produkter i en hållbar livsmedelskedja för affärer i en hållbar framtid.

TORSDAG 13 SEPTEMBER
Kaj Török,
Hållbarhetschef, MAX
Om att vara först i världen med klimatmärkning.

Johan Arnell, Nationell exportsamordnare, Näringsdepartementet.

Tomas Lagerberg, Global utvecklingschef, ABB.

Jon Wright, Head of Retail Insight, IGD UK.
Grocery Retail Trends and implications for the Scandinavian markets/ Globala trender och deras påverkan på det skandinaviska matlandskapet.

Carolina Sachs, Generalsekreterare, Axfood Foundation & Magnus Kempe, Senior konsult, Kairos Future.
Block chain - teknik för att motverka matfusk.

Minna Epps, Programchef Skandinavien och Östersjön, MSC-märkningen
Fisk ur ett hållbarhetsperspektiv

Mats Larsson, Forskningsdirektör och Jakob Söderström, Affärsutvecklare, Lantmännen
Hur jobbar Lantmännen med FakeNews?

FREDAG 14 SEPTEMBER
Martin Falklind, TV-filmare, naturfotograf och professionell fiskeäventyrare
Låt passionen styra det du gör!

Jacob Gudiol
, Författare, leg. fysioterapeut.
Hur alternativa sanningar om hälsa kan bemötas med evidensbaserad kunskap.

Anna Malmhake, Chairman and CEO, The Absolut Company AB
Måltidslandet Sverige - exportens och turismens goda cirkel.

Paneldebatt med Louise König, Hållbarhetschef, Coop, Maria Forshufvud, VD, Sverigemärkning och Annica Sohlström, Generaldirektör, Livsmedelsverket.

 

LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss

Följ oss!

Facebook


Twitter

Annons: GastroNord