LivsmedelsFöreningen anordnar en studieresa till Tokyo, Japan. Vi kommer besöka livsmedelstillverkare och få kunskap om japansk matkultur. De japanska livsmedelsföretagen är kända för att sätta råvarornas kvalitet och det unika hantverket i fokus. Japan är världens tredje största ekonomi och konsumentmarknad och har just nu flest Michelinstjärnor av världens länder. Hiroshi Tanaka är vår kunniga guide, han talar japanska och svenska.
Info
Resefakta:
Resan arrangeras av LivsmedelsFöreningen och Japanspecialisten, Stockholm.
Resedatum: 2-8 mars 2019.
Pris: 29 800 SEK inkl moms/person
I priset ingår: flygresa, transfer flygplats t/r, fem övernattningar i enkelrum, fem frukostar, fem luncher, fyra middagar, studiebesök och guide.
Planerade studiebesök och aktiviteter under resan:
Kikkoman - global marknadsledare på japansk soya, fabriksbesök.
Lerøy - möte med Norges ledande laximportör på den japanska marknaden, vi får en inblick i fisk-och skaldjursmarknaden.
TetraPak - fabriksbesök.
Business Sweden - föreläsning om möjligheter för svenska företag i Tokyo.
Foodex Japan - ett kortare besök på asiens största livsmedelsmässa.
Besök på matmarknader - Tokyu Foodshow Shibuya, Department Stores i Ginza och Kappabashi Doori i Asakusa samt en större livsmedelsbutik.
Dagsutfykt - tågresa till den tidigare huvudstaden Kamakura, lokal guide medföljer.
Inblickar i den japanska matkulturen - bl a teceremoni.
Resan är fullbokad.