Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Seminarium i Almedalen

Seminarium i Almedalen

Svensk livsmedelsproduktion ska växa, skapa jobb och bidra till en hållbar utveckling i hela landet, enligt den nationella livsmedelsstrategin. Kan företagen växa på ett hållbart sätt och hur kan forskning och innovation stimuleras för att skapa nya möjligheter? Myndigheterna har också ett ansvar, hur ser det ut och vad krävs av oss som arbetar i olika delar av kedjan? Det är många frågor som ställs på LivsmedelsFöreningens seminarium i Almedalen den 30 juni kl 17.15-18.30.

Panelen består bland annat av Annica Sohlström, generaldirektör Livsmedelsverket, Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood, Mathias de Mare, avdelningschef Miljöförvaltningen Malmö Stad, Marie Gidlund, verksamhetsledare Sweden Food Arena, moderator Ingela Stenson, chefredaktör Livsmedel i fokus.

Vid seminariet presenteras också en summering av rapporten: ”Så kan svensk livsmedelsindustri växa med 123 miljarder”, som är framtagen av konsultföretaget Macklean.

Programmet»

Följ med på ett eller flera studiebesök på Gotland

Lördag 29 juni
Stora Tollby Trädgård - Andreas Wiklund berättar om gårdens grönsaksodlingar och hur de lyckats bli en leverantör till nobelmiddagar och kungliga tillställningar.

Gotlandsägg - Vi träffar Magnus Bolin som berättar om äggbranschen, produktionen och den nya satsningen på egen pannkakstillverkning åt ICA.

Hallfreda försöksodlingar/Nordisk råvara - Tomas Erlandsson, Nordisk Råvara och Susanne Welin-Beger, Grönt Centrum berättar om utmaningar och möjligheter med odling av nya proteingrödor.

Stafva mejeri – Vi möter Patrick von Corswant som berättar om den nya satsningen på regenerativt jordbruk och gräsätarmjölk.

Söndag 30 juni
Blått centrum i Ar - På norra Gotland bedrivs forskning om Östersjön, men också projekt om Akvaponi. Andreas Pettersson, Länsstyrelsen och Gunilla Rosenqvist, Uppsala universitet berättar om verksamheten.

Måndag 1 juli
Gotlands bryggeri (Spendrups) – vd Mikael Mossvall berättar om nya produkter och den satsning man gör på att utveckla besöksverksamheten i Visby

Studiebesöken är kostnadsfria. Kostnader för transport och lunch kan tillkomma. Hör av er till Ewa Wiklund, ewa@livsmedel.se 070-6067045 för anmälan och mer information.

Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev