Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Hallå där Zsófia Réger...

Du är en av föreläsarna på utbildningen – Produktutvecklare i världsklass. Din föreläsning under Modul 3, den 5:e november handlar om ”Förpackning – miljö, funktion och hållbarhet”.

Varför tycker du att det behövs en utbildning för produktutvecklare i Sverige?

Hos Axfood har produktutvecklaren en nyckelroll i utvecklingen av nya produkter och arbetar tillsammans med leverantören, kvalitetsavdelningen, förpackningsutvecklaren, designern med flera. Produktutvecklaren behöver ha koll på trender för att veta vilka produkter som konsumenterna kommer att efterfråga inom ett par år. Allt detta kräver kunskap, därför behövs utbildningen.


Vad kommer du att gå igenom och särskilt lyfta fram?

Hur man utvecklar förpackningar. Om vilka krav och kriterier som ska följas om plaster och återvinning. Det är mycket viktigt att tänka cirkulärt redan från början. Jag ska visa trender inom förpackningsvärlden och hjälpmedel som jag använder dagligen.

Varför behöver man som produktutvecklare lära sig mer om Förpackning - miljö, funktion och hållbarhet?

Det är mycket som händer kring förpackningar, konsumenterna blir mer pålästa om deras miljöpåverkan. Ett livsmedelsföretag som vill lyckas måste vara uppdaterat på vilka regler som finns samt vilka material som passar till varje produkt.

 

Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: