Det senaste från livsmedelsbranschen
samlat på ett ställe

Livsmedelsstrategin 2.0: ”Möjlighetsfönstret står på vid gavel”

Torsdagen den 18 april bjöd landsbygdsminister Peter Kullgren in till ett möte om den nya livsmedelsstrategin 2.0. Livsmedel i fokus fick en pratstund med Jimmy Sandell, kommunikations- och näringspolitisk chef på Livsmedelsföretagen, som var en av dem som deltog.

Hidden in Grains växlar upp takten i mineralskiftet

Kan hydrotermiskt behandlat spannmål ge biffen en match? Nu söker Hidden in Grains nya samarbeten med livsmedelsindustrin för att ge svenska spannmålen en bärande roll som källa till järn och andra mineraler. Vägen dit går via “vardagsprodukter”.

White Guide och LRF samlar svenska matupplevelser i digital kalender

I ett unikt och otippat samarbete lanserar restaurangguiden White Guide tillsammans med LRF Sveriges första rikstäckande mat- och dryckeskalender. Ambitionen är att göra det enklare att hitta till småskaliga mat- och dryckeshantverkare på den svenska landsbygden, liksom olika event och matupplevelser.

Håll koll på din bransch i nutid

Livsmedel i fokus ger dig livsmedelsbranschens senaste och viktigaste nyheter. Varje dag, på sajten. Eller två gånger per vecka, rakt ner i din inbox.

Nya siffror: Så mycket spenderar svenska hushåll på mat

Svenska hushåll lägger en allt mindre andel av sina inkomster på livsmedel, som bara utgör cirka 13 procent av hushållens totala utgifter. Det visar en färsk rapport som Svensk Dagligvaruhandel tagit fram.

Norrmejerier utsatt för hackerattack – produktionen stoppad

Norrmejerier har utsatts för en hackerattack, något som upptäcktes under tisdagsmorgonen. Det är produktionen i Umeå som är drabbad.

Debatt: En satsning på hållbarhet minskar också vår sårbarhet.

Varje bonde är viktig för att vi ska kunna öka vår livsmedelsproduktion på ett hållbart sätt. Men för att lantbrukare ska kunna investera i hållbara metoder och ny teknik, är både ekonomiska marknadsincitament och statliga miljöersättningar helt avgörande. Det skriver Elina Matsdotter, hållbarhetschef för Scan Sverige, i en debattartikel i Livsmedel i fokus.

Paulig investerar i framtidens supervete

Pauligs riskkapitalgren, PINC, investerar i det svenska agtech-företaget OlsAro, som utvecklar nya vetesorter som är motståndskraftiga mot klimatförändringar.
– OlsAros resultat är imponerande, säger Marika King, chef för PINC.

Mazur om priskonflikterna: “Ett brytningsskede”

Matpriskollens vd Ulf Mazur efterlyser ökad transparens med tanke på de priskonflikter mellan leverantörer och dagligvarukedjor som just nu pågår.
– Med stora konsumentförändringar ska man kanske i nuläget vara extra ödmjuk mot varandra, säger han till Livsmedel i fokus.

”För att lyckas måste man ha koll på juridiken”

Hon är advokaten som blandar mat med juridik och som vet hur man bygger en framgångssaga. Möt Katarina Ladenfors, expert på avtal- och marknadsföringsrätt med särskilt fokus på livsmedelsbranschen.

No items found
Tidningen
No items found

Livsmedel i fokus är tidningen som håller dig uppdaterad med nyheter från branschen. Tidningen ägs, drivs och produceras av nätverket Livsmedel i fokus.

Du behöver logga in med dina medlemsuppgifter
eller bli medlem för att läsa tidningen.

Branschevent

Det händer mycket i livsmedelsbranschen. Här tipsar tidningens reporter Marit om kommande event för branschen.

25 apr–25 apr

29 maj–30 maj

11 sep–13 sep

Livsmedelsdagarna 2024

Halmstad, Tylösand

Läs mer

15 maj–16 maj

21 maj–21 maj

Årsmöte 2024 – Torsåker gård

Torsåker gård, Upplands Väsby

Läs mer

15 mar–31 dec

Marit Nordkvist

Redaktör på
Livsmedel i fokus

Saknar du något i vår nyhetsbevakning?

Tipsa tidningens reporter Marit!