Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Ahlströms breddar utbudet med vegansk ost

Greenfoodföretaget Ahlströms har inlett ett nytt samarbete med Violife, tillverkare av veganost som baseras på kokosolja samt majs- och potatisstärkelse.

Ahlströms breddar utbudet med vegansk ost
Foto: Greenfood.

Intresset för vegoprodukter och köttfria alternativ ökar, inte minst vad gäller hamburgare. Det gör att även efterfrågan på växtbaserade tillbehör växer, såsom såser och ostalternativ. Greenfoodföretaget Ahlströms breddar därför sitt veganska utbud genom ett nytt samarbete med den prisbelönta veganosttillverkaren Violife.

– Nu kan vi erbjuda den svenska marknaden ett stort utbud av veganska ostalternativ i diverse former och smak, alltifrån ett bredbart alternativ till färskost, till vegansk ostalternativ med olika smaker som cheddar och parmesan, säger Jacob Ahlström, vd på Ahlströms, som specialiserar sig på moderna matkoncept med tonvikt på växtbaserade alternativ till hamburgare, korv, färs och kyckling.

Violifeprodukterna, som tillverkas i Grekland, är baserade på kokosolja samt majs- och potatisstärkelse. Alla produkter är 100 procent veganska, fria från laktos, GMO, gluten, nötter, soja, konserveringsmedel och kolesterol.

De finns att köpa över hela världen och säljs bland annat på stora kedjor som amerikanska Whole Foods och brittiska Sainsbury; i Storbritannien är Violife det mest sålda veganska ostalternativet.

Ahlströms

AGNETA RENMARK

Annons: Krav
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Bergstrom & Hellqvist wide Nyhetsbrev