Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Almedalen 2019 – eller kampen om att vara mest hållbar

Ska du till Almedalen i nästa vecka men har inte riktigt hunnit kolla vad som händer? Ingen fara, Livsmedel i fokus har nämligen plockat russinen ur kakan. Här är ett litet urval av livsmedelsrelaterade event som du inte ska missa.

Almedalen 2019 – eller kampen om att vara mest hållbar

Hållbara frågor kring vad vi ska äta och hur vi ska producera mat för att klara klimatförändringar och en växande världsbefolkning i dag och i framtiden är i fokus under Almedalsveckan 2019.

Och för att inte vara onödigt blygsamma inleder vi den här guidningen med Livsmedelsföreningens och Livsmedel i fokus eget seminarium som arrangeras redan på söndagen, och som därmed drar igång hela Almedalsveckan.

SÖNDAG 30 JUNI

”Kan tillväxt kombineras med hållbarhet och vilka krav ställer det på livsmedelsbranschen?”

Arrangör: LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus.

Plats: Kapitelhusgården, St Drottensgatan 8.

Tid: 17.15-18.30.

 

MÅNDAG 1 JULI

Vegoprepp – så minskar vi matens klimatpåverkan”

Arrangör: Naturskyddsföreningen och Ikea Sverige.

Plats: Donners Brasseri, Donners Plats.

Tid: 12.00-12.45.

”Agenda 2030 – kan ett mellanmål skapa hållbarhet från jord till bord?”

Arrangör: Hållbar Utveckling Sverige AB.

Plats: Fenomenalen science center, Skeppsbron 6.

Tid: 12.00-13.30.

”Framtidens hållbara mat”

Arrangör: Tomorrow’s Trädgård

Plats: Mellangatan 15.

Tid: 14.30-15.30.

”Robotar, sensorer och satelliter – så ser matproduktionen ut 2030”

Arrangör: East Sweden, Region Östergötland m fl.

Plats: Mellangatan 7

Tid: 15.10-16.00.

 

TISDAG 2 JULI

Maten, människan och klimatet – så får vi det att gå ihop”

Arrangör: RISE

Plats: Korsgatan 6

Tid: 10.00-10.45.

”Växtbaserat som Sveriges tillväxtmotor – nästa svenska exportsuccé?”

Arrangör: Växtbaserat Sverige.

Plats: Biskopsgatan 1A.

Tid: 11.00-12.00.

”Hållbar mat på skoltallriken – hur får vi det att hända?”

Arrangör: Projekt Matlust, Kost & Näring, ledarna m fl.

Plats: Rosa Gården.

Tid: 11.30-12-30.

”Livsmedelsförpackningen – miljöbov eller klimathjälte i de offentliga och privata köken?”

Arrangör: Kost & Näring.

Plats: Rosa Gården.

Tid: 13.00-13.45.

”Framtidens mat – nya spännande arter från havet”

Arrangör: Göteborgs Universitet, SWEMARC, Havsmiljöinstitutet m fl.

Plats: Fenomenalen science center, Skeppsbron 6.

Tid: 13.30-14.15.

”Brödbusar är vi allihopa”

Arrangör: Föreningen Matsvinnet, Ungerth & co.

Plats: Strandgatan 15B.

Tid: 14.00-14.50.

”Tillsammans med Agenda 2030-målen – så skapar vi en mer hållbar livsmedelskedja”

Arrangör: DoubleCheck, Martin & Servera.

Plats: Mellangatan 19.

Tid: 14.45-15.45.

”Att äta för att leva, leva för att äta mat som religion, hälsa och mening”

Arrangör: Studieförbundet Bilda

Plats: Katolska kyrkan St Drottensgatan 12.

Tid: 15.00-15.45.

”Konsumenterna, maten och gentekniken”

Arrangör: SLU Mistra Biotech.

Plats: Björkanderska, Skeppsbron 24.

Tid: 17.15-18.00

 

ONSDAG 3 JULI

”Vad är Sveriges nästa stora livsmedelsexport?”

Arrangör: Livsmedelsföretagen.

Plats: Mellangatan 15.

Tid: 8.00-9.00

”Hur kan regler, villkor och myndigheter bidra till att uppnå målen i livsmedelsstrategin?”

Arrangör: Livsmedelsföretagen.

Plats: Mellangatan 15.

Tid: 10.30-11.30.

”Odling av mat i vatten – en nyckel till hållbar svensk livsmedelsproduktion?”

Arrangör: SLU Aquaculture.

Plats: Björkanderska, Skeppsbron 24.

Tid: 12.30-14.00.

”Matsvinn för miljarder, så kan det minskas”

Arrangör: Expressen, Easyfill.

Plats: Mellangatan 15.

Tid: 14.15-15.00.

”Är det dags att införa en statlig matkasse? Nyfiket samtal om folkhälsa, matvanor och ansvar”

Arrangör: Livsmedelsföretagen.

Plats: Mellangatan 15.

Tid: 15.00-16.00

 

TORSDAG 4 JULI

”Är det som du tror – krocken mellan folkhälsa och klimat”

Arrangör: Sweden Foodtech, Campus

Plats: Strandgatan 27, trädgården.

Tid: 10.00-10.45.

”Äkta svensk mat – hur etablera matregioner?”

Arrangör: Sweden Foodtech, Campus.

Plats: Strandgatan 27, trädgården.

Tid: 11.00-11.45.

”Bäst i klassen och rekordhögt förtroende men ändå bara varannan tugga svensk mat – varför är det så?"

Arrangör: Svenskmärkning AB och Sydgrönt.

Plats: Öresundshuset, Hästgatan 1.

Tid: 12.15-13.15.

”Ett svårsmält samtal om mat”

Arrangör: Sweden Foodtech, Campus.

Plats: Strandgatan 27, trädgården.

Tid: 21.00-22.00

AGNETA RENMARK

 

 

 

 

 

 

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Empack2019 Nyhetsbrev