Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Almedalen - "Kött är framtiden, matglädje och hållbarhet"

Ingela Stenson rapporterar från det enda proköttseminariet i veckan, det heter "Kött är framtiden, matglädje och hållbarhet". Scan är värd för seminariet. HK/Scans vd, Jari Latvanen beskriver hur mycket svenska folket älskar kött.

Almedalen -

Anna Richert, VVF är balanserad och klok liksom Louise Ungerth likaså. Louise påpekar också att frågan är så mycket mer komplicerad än man tror. Och att det säljs för stora bitar.

Sigrid Barany, Sveriges Mästerkock efterlyser getkött, vi äter jättemycket chévre, men hangetterna deserteras. Sigrid tycker vi ska äta hela väl sammansatta måltider

Ingemar Olsson, grisbonde berättar om den klimatvänliga utvecklingen av framställning av svenskt kött. Mycket har hänt här. Vi är mycket bättre än omvärlden på att skapa klimatvänligt kött. Detta måste berättas.

Rapport från Ingela Stenson.

comments powered by Disqus
Annons: Livsmedelsdagarna_170626
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss

Följ oss!

Facebook


Twitter

Annons: