Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Årets dagligvara Estrella Linschips

Ett snacks som vill vara lite nyttigare än sina konkurrenter kammade hem priset för Årets dagligvara 2018.
– Jag är så stolt och glad för alla fantastiska medarbetare som har bidragit till den här utmärkelsen, säger Carina Hansson, vd på Estrella.

Årets dagligvara Estrella Linschips
Foto: Evan Pantiel.

Priset Årets dagligvara tilldelas en produkt som haft en särskilt framgångsrik lansering, bidragit till utveckling och fyllt ett nytt konsumentbehov. I går kväll delades det prestigefyllda utmärkelsen ut under Dagligvarugalan i Stockholm:

– Estrella Linschips är ett tydligt bevis på att företag som vågar bryta gamla traditioner och fånga in nya trender och konsumentefterfrågan, vinner framgångar hos konsumenterna, säger Karin Brynell, vd för Svensk Dagligvaruhandel och juryns ordförande.

Förutom utmärkelsen får Estrella reklamutrymme till ett bruttovärde om 500 000 kronor hos sponsorn RIX FM för att marknadsföra produkten. Marknadsanalysföretaget Nielsen ger vinnaren 400 000 kronor att använda för modelleringsstudier inom sortiment-, media- eller prisanalys.

Priset delas ut av branschorganisationerna Dagligvaruleverantörers Förbund (DLF), Svensk Dagligvaruhandel och marknadsanalysföretaget Nielsen. Under galakvällen röstades Estrella Linschips fram som vinnare med övervägande majoritet och fick hela 73 procent av rösterna.

– Det känns så grymt kul! Linschips, som vi trodde skulle bli en nischprodukt och sälja 60 ton per år – det blev i stället 600 ton. Ibland är det kul att ha fel, säger Karin Isaksson, varumärkeschef på Estrella.

Vad är hemligheten bakom denna snackis och snackssuccé?

– Hemligheten är att de är lite hälsosammare men minst lika goda som vanliga snacks, säger Sofi Randén, marknadschef på Estrella.

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Empack2019 Nyhetsbrev