Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Årets konditor bjuder på både gungor och karuseller

Tävlingen Årets konditor fyller 30 år i år. När gräddan av Sveriges skickligaste konditorer ska utmana varandra i smak och kreativitet under finalen har kvinnorna tagit över hela startfältet.

Årets konditor bjuder på både gungor och karuseller
Finalisterna i Årets konditor: Andrea Larsson, Disa Molin, Anicka Larsson (som ersatts av Franciane Tartar), Andrea Olsson och Anna Josefsson.

Finalisterna i Årets Konditor

Andrea Olsson, restaurangkonditor på Körunda Hotell & Konferens i Stockholm; Magdalena Larsson, konditor på Cederleüfs & Svenheimers Bageri och Konditori i Göteborg; Disa Molin, konditor på Nääs Fabriker Hotell & Restaurang i Floda; Anna Josefsson, bagare och konditor på Upper House i Gothia Towers i Göteborg; samt Franciane Tartari, Kiruna, chefskonditor på FIKA by SPIS i Kiruna (som ersätter Anicka Larsson som av personliga skäl valt att hoppa av tävlingen).

Om kvinnorna lyste med sin frånvaro under finalen av Årets kock så strålar de desto klarare under Årets konditor. När den prestigefyllda tävlingen avgörs 11-12 oktober på Stockholmsmässan under Bak & Chokladfestivalen är det första gången i tävlingens historia som samtliga fem finalister är kvinnor.

Temat för årets tävling är ”Tivoli”. Finalisterna ska genomföra fyra olika delmoment: tårta, tre sorters söta ”finger foods”, en tallriksdessert och ett hemligt moment. I det sistnämnda ställs såväl kreativitet som innovationsförmåga på prov, då de får fria händer att skapa ett bakverk utifrån juryns direktiv.

– Med årets startfält är jag övertygad om att det kommer att bli en ögonbrynshöjande final. I år hoppas jag att de tävlande vågar ta ut svängarna lite extra och bjuda oss på spännande smakkombinationer och tivoli-inspirerade bakverk med en kreativ höjd utöver det vanliga, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorersom arrangerar Årets konditor.

Vinnaren får stolt titulera sig Årets Konditor tillika Svensk Mästare för professionella konditorer, och får en vinstsumma om 40 000 kronor. 

 

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Empack2019