Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Årets Rätt 2019: Kåltaco

Ambitionen är att vidareutveckla svensk matkultur och skapa nya matklassiker. Nu lanserar Årets Kock ”Årets Rätt”, i år skapad av David Lundqvist, Årets Kock 2018 och regerande svensk mästare i professionell matlagning.

Årets Rätt 2019: Kåltaco

Årets Rätt ska spegla sin tid och den skapande kockens matlagningsfilosofi. Den ska kunna serveras både hemma och på restaurang, vara klimatsmart och lagad på råvaror tillgängliga i vanliga mataffärer över hela landet under större delen av året. Årets Rätt skapas alltid av regerande svensk mästare i professionell matlagning – Årets Kock.

– Det finns många klassiska rätter som vi alla känner till och älskar, men vem skapar morgondagens klassiker? Genom Årets Rätt vill vi skapa nya, klassiska rätter baserade på ett klimatsmart och tidsenligt tänk som blir långlivade favoriter i svenska hem, säger Andreas Stenberg, vd för Årets Kock.

David Lundqvist, förra årets vinnare av den prestigefyllda tävlingen, har skapat Årets Rätt 2019 – en krispig kåltaco fylld med grillad portabello, cheddar, glaserade svarta bönor, en spetskålsslaw samt chili, koriander och lime.

Den 14-21 mars 2019 finns möjlighet att testa Årets Rätt 2019 på Nosh & Chow i Stockholm och på Grand Hotel Saltsjöbaden där David Lundqvist är gastronomisk ledare.

AGNETA RENMARK

 

Annons: Algol
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: