Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Årets sill räddar liv till sjöss

Krämiga bitar med karibiska smaker av rostad kokos och chili. Så ser Årets sill ut, åtminstone den som Klädesholmen Seafood låtit en jury av svenska sjöräddare rösta fram.

Årets sill räddar liv till sjöss
Foto: Klädesholmen Seafood.

Sjöräddningssällskapet…

…arbetar för en ökad säkerhet till sjöss via sina 71 stationer längs Sveriges kust och de stora sjöarna. 2 200 frivilliga sjöräddare har jour dygnet runt, året om.

Varje år utses Årets sill av en expertjury som får smaka på fyra olika nominerade och helt nya sillinläggningar. Det vinnande bidraget tillverkas sedan i större skala av Klädesholmen Seafood.

Projektet är ett samarbete med restaurang- och konferensanläggningen Salt & Sill på Klädesholmen, med målet att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar och samtidigt bidra till ökad säkerhet till sjöss. En krona per såld sillburk går nämligen direkt till Sjöräddningssällskapet och deras livsviktiga arbete. Tillsammans med Sillens dag har man i dagsläget skänkt drygt 1 miljon kronor.

Årets sill 2019 är smaksatt med rostade kokosflingor och chili, och sillbitarna är skurna i mindre bitar än vanligt. Och med i juryn fanns sjöräddare från hela landet, som testade de nominerade sillarna under Sjöräddningssällskapets riksmöte.

AGNETA RENMARK

Annons: Krav
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: