Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Årets världskonditor brinner för "allt med choklad"

Den svenske mästerkonditorn Gustaf Mabrouk har utsetts till Årets världskonditor 2019.
– Jag är så fantastiskt hedrad, säger han i en kommentar.

Årets världskonditor brinner för

Det är den internationella branschorganisationen för bagare och konditorer, UIBC, som utnämnt Gustaf Mabrouk till Årets världskonditor 2019. Han har en lång karriär bakom sig och vann tävlingen Årets konditor redan som 19-åring 1995 och har bland annat tävlat i World Chocolate Masters och varit coach för det Svenska Konditorlandslaget.

− Jag brinner för det fantastiska konditoryrket och mest av allt för choklad. Mitt intresse sträcker sig hela vägen från kakao-odlingarna till processen att tillverka choklad och därefter skapa fantastiska bakverk. Jag hoppas att den här utmärkelsen kan hjälpa mig att inspirera fler till att intressera sig för choklad och konditoryrket, säger Gustaf Mabrouk.

Det är bara två år sedan Anders Oskarsson fick samma utnämning, och 2015 utsågs Håkan Johansson till Årets världsbagare.

− Utnämningen av Gustaf Mabrouk till Årets världskonditor är ännu ett internationellt erkännande för den mycket höga nivån på yrkesskicklighet svenska konditorer och bagare håller. Under det senaste decenniet har branschen utvecklats i en hisnande fart och landets konditorer höjer ständigt sin ambitionsnivå, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer.

AGNETA RENMARK

 

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Global Werbeagentur Nürnberg Nyhetsbrev Diversified (1)