Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Arlas nya grepp: Mer desserter åt svenska folket

Arla lanserar en ny produktkategori på den svenska marknaden: Kylda portionsdesserter baserade på grekisk yoghurt. För att få snurr på försäljningen har man även tagit fram skräddarsydda hyllösningar för butiken.

Arlas nya grepp: Mer desserter åt svenska folket

Här är Arlas nya portionsdesserter

En mousse smaksatt med jordgubb och en mousse som är smaksatt med mango och passionsfrukt – bägge är laktosfria. En dessertyoghurt med smak av salt karamell och rostad mandel samt en dessertyoghurt som är smaksatt med hallon, maräng och vit choklad – bägge är låglaktosprodukter.

I Europa har dessertkategorin länge haft sin naturliga plats i kyldisken men inte här i Sverige. Det vill Arla ändra på och lanserar en kvartett kylda portionsdesserter under namnet Arla Köket Dessert.
– I dag är den svenska dessertkategorin underutnyttjad och vi ser värdepotential jämfört med hur dessertutbudet ser ut på andra marknader, säger Sara Tull, kategorichef på Arla.

Produkterna, som utvecklats under fem år, är baserade på grekisk yoghurt och smaksatta med naturliga ingredienser.

Förutom själva produkterna presenterar Arla även flera olika hyllösningar som bygger på shopperinsikter som visar att människor vill belöna sig själva med något gott samtidigt som de ställer höga krav på råvaror och kvalitet.

– Åtta av tio svenskar äter dessert i någon form varje vecka, trots det är utbudet på marknaden begränsat.

Tanken är att förstärka produktkategorin och hjälpa butikerna att profilera sitt kylda dessertutbud.

– Vi har sett att spontanköp driver försäljning av kylda desserter. Därför vill vi göra det lättare för butiker att utöka sitt erbjudande och göra det enklare för konsumenter att hitta produkterna. Vi vet att det leder till ökad försäljning, säger Sara Tull.

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Empack2019