Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Arlas smakpaletter ska maxa hettan i köket under 2019

Under Bak- och Chokladfestivalen nu i veckan är det premiär för Arlas nya satsning på Årets Smak – ett verktyg för alla som vill bli bättre på att ta ut svängarna i köket. Eftersom Årets smak är ”hetta” kommer Årets konditor att bjuda på heta bakverk.

Arlas smakpaletter ska maxa hettan i köket under 2019

Intresset för matlagning, fina råvaror och smaksättning har aldrig varit större än nu, och många vill lära sig mer. Därför satsar Arla på konceptet Årets Smak.

– Arla har en lång och stolt tradition av att arbeta med smak. Genom att kombinera trendanalys, sensorik och kokkonst på högsta nivå hoppas vi kunna inspirera och utbilda både den professionella matbranschen såväl som matintresserade konsumenter, säger Inger Myresten, marknadschef på Arla Sverige Foodservice.

Inom konceptet för Årets Smak kommer man att fokusera på en trend som kommer påverka våra smakupplevelser extra mycket under det kommande året. Tillsammans med egna och externa experter analyseras trenden och presenteras sedan i form av lättförståeliga smakpaletter och speciellt framtagna recept inom både mat och dessert. Ambitionen är att hjälpa proffs och konsumenter att på ett djupare plan förstå hur smak fungerar och bidra till matglädje och experimentlusta.

Under 2019 är trenden hetta. Arlas trendanalys visar nämligen att heta smaker som chili och peppar kommer vara populärare än någonsin under 2019; smaksättare som sambal, sriracha och jalapeño har gjort svenska folket vana vid mer styrka än vad som traditionellt funnits i det svenska köket.

– Hetta är extra spännande för oss då många kanske inte automatiskt tänker på mejeriprodukter när de tänker på stark mat. Men vi kan använda dem till att både lyfta och dämpa heta smakupplevelser, säger Inger Myresten.

Under året kommer Arla att presentera fyra fokusområden inom smakområdet hetta: peppar, chilipeppar, rhizomer och brassicaceae (rhizomer tillhör jordstammar medan brassicaceae tillhör korsblommiga växter). I samband med varje fokusområde lanseras även en smakskola, en smakpalett samt recept och annat inspirationsmaterial.

Annons: Krav
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: