Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Bastard Burgers öppnar i Göteborg: "Det var på tiden"

Bastard Burgers växer så det knakar. Affärsidén är ”att servera den bästa burgaren på ett hållbart sätt”.
I januari öppnar den första restaurangen i Göteborg – nummer 32 i ordningen.
– Det finns plats för ännu fler, säger vd och medgrundaren Simon Wanler.

Bastard Burgers öppnar i Göteborg:
Bastard Burgers vd Simon Wanler laddar för Göteborg

Den norrländska streetfoodkedjan Bastard Burgers öppnade som ”ett hål i väggen” i Luleå för tre år sedan och har sedan dess avancerat snabbt. Här serveras handgjorda smashburgare gjorda på norrländskt nötkött.

En del av framgången handlar även om det stora utbudet av veganska alternativ, oftast baserat på Beyond Meat som i sin tur är gjort av ärtor och är fritt från GMO, soja och gluten.

I nuläget finns 22 enheter runt om i landet men nya öppnar hela tiden. När restaurangen på Södra Larmgatan i Göteborg öppnar blir det nummer 32 i ordningen.

– Den vanligaste frågan vi får är om vi har glutenfritt bröd. Den näst vanligaste är när vi öppnar i Göteborg, så man kan väl säga att det är på tiden, säger Simon Wanler.

I samarbete med Klimato har Bastard Burgers även gjort sig kända för att koll på sina utsläpp av växthusgaser hela vägen från jord till bord för att sedan klimatkompensera dessa till 110 procent. Utsläppen beräknas med hjälp av vetenskapliga data från RISE klimatdatabas och gäller inte bara burgarna utan all mat som serveras.

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Empack2019 Nyhetsbrev