Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Billigare kaffe med egen mugg

Alla som tar med sig en egen mugg får tre kronors rabatt på kaffe hos Pressbyrån och 7-Eleven. Målet med kampanjen ”Hejdå engångsmugg”, som initierats av Håll Sverige Rent, är både att sänka förbrukningen av engångsmuggar och att minska nedskräpningen i naturen.

Billigare kaffe med egen mugg
Gillar kaffe. Johanna Ragnartz, vd för stiftelsen Håll Sverige Rent, och Mariette Kristenson, vd för Reitan Convenience Sweden.

Nyligen beslutade EU att förbrukningen av vissa engångsartiklar av plast ska minska. Nu vill stiftelsen Håll Sverige Rent tillsammans med Reitan Convenience Sweden, som driver Pressbyrån och 7-Eleven, dra sitt strå till stacken.

– Användningen av engångsmuggar har exploderat, vilket vi tydligt ser när vi är ute och plockar skräp i naturen och på stränder. Genom att använda flergångsmuggar kan alla bidra till att spara både pengar och miljön, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Pressbyrån och 7-Eleven är de första butikskedjorna att ansluta sig till kampanjen. Kunder som har med sig en egen mugg kommer att få tre kronors rabatt på kaffe och övrig varm dryck, med start den 22 april hos Pressbyrån och den 6 maj hos 7-Eleven.

Målet är att minska antalet engångsmuggar hos de båda butikskedjorna med fem procent, vilket motsvarar omkring en halv miljon engångsmuggar redan under första året.

– Vi finns på många orter i Sverige och via våra butiker når vi en stor andel av svenskarna. Med den här kampanjen hoppas vi kunna vara med och förändra ett beteende och tillsammans med kunderna göra något bra för miljön, säger Mariette Kristenson, vd för Reitan Convenience Sweden.

Rabatten på tre kronor kommer att gälla tillsvidare. Vid kampanjstart byter kedjorna också till en mer miljövänlig mugg och allt kaffe som serveras på Pressbyrån kommer att vara ekologiskt och på 7-Eleven UTZ-certifierat. 

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Empack2019 Nyhetsbrev