Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Butiker hjälper familjer att skapa bra matvanor och minska fetma

Ica Kvantum och Ica Hajen lågpris i Varberg hjälper familjer som har barn som lider av övervikt och fetma.
– Det är självklart för oss. Kan vår mat hjälpa de familjer som har det tufft är det ju fantastiskt, säger Victor Andersson, ställföreträdande handlare.

Ungefär 20 procent av barnen i Sverige är överviktiga, varav fem procent lider av fetma.

När Victor Andersson och de andra fyra delägarna till Ica Kvantum och Ica Hajen lågpris i Varberg fick möjligheten att ge en hjälpande hand till familjer i behov av bättre matvanor tvekade han inte.

– Det är fantastiskt om vi kan hjälpa till och hittills har det gått väldigt bra. Vi är jätteengagerade i den här typen av socialt arbete, säger Victor Andersson.

Bakom det pågående pilotprojektet för barn med fetma finns organisationen Generation Pep, som initierats av det svenska kronprinsessparet och där Ica är samarbetspartner.

Lovisa Sjögren, barnläkare vid barnkliniken Hallands Sjukhus jobbar som så kallad ”peppare” och var den som gav Victor Andersson och hans kollegor möjligheten att hjälpa till.

Projektet kommer inledningsvis att pågå under tre månader, där 60 patientfamiljer erbjuds matkassar från butikerna till ett reducerat pris.

De stöttande Icabutikerna tar inte någon marginal för matkassarna.

– Vi har erbjudit kunderna kassarna under ungefär ett år och de går riktigt bra. Och det är klart att det känns ännu bättre om det kan hjälpa familjer med näringsriktig mat från oss, säger Victor Andersson.

Annons: Bergström & Hellqvist
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: