Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Charkbranschen ska köra Chark-SM i egen regi

Forskningsinstitutet RISE överlåter evenemanget Chark-SM till branschorganisationen Kött och Charkföretagen och tidskriften Kött & Chark.
– Det är en oerhört viktig mötesplats, säger Magnus Därth, vd på Kött och Charkföretagen.

Charkbranschen ska köra Chark-SM i egen regi
Foto: Chark-SM.

Chark-SM…

…har arrangerats sedan 2001, fram till och med 2014 genom ett samarbete mellan RISE (tidigare SIK) och KCF och under de två senaste arrangemangen i enbart regi av RISE.

Chark-SM är en av livsmedelsbranschens största mötesplatser, med drygt 500 deltagare. Navet i arrangemanget, som äger rum vartannat år, är produkttävlingen där svensktillverkade charkprodukter kvalitetsbedöms och kan få guld-, silver- och brons-omdömen. Dessutom koras en Svensk Mästare i varje klass.

Förutom tävlingen ingår även konferens, branschmässa och bankett i Chark-SM.

– Det är en oerhört viktig mötesplats för kött- och charkbranschen med hög kvalitet och framåtsyftande diskussion och produktutveckling i fokus. Vi kommer att fortsätta att utveckla Chark-SM till mötesplatsen nummer ett för kött och chark i Sverige, säger Magnus Därth, vd på Kött och Charkföretagen.

Men RISE behåller en del av ansvaret, inte minst vad gäller kvaliteten och oberoendet:

– Som oberoende forskningsinstitut med expertis inom sensorik och kvalitet ska vi ta ansvar för att tävlingsdelen inom Chark-SM även fortsättningsvis håller hög nivå, säger Carina Gatzinsky, som tidigare projektlett evenemanget.

Nästa Chark-SM arrangeras i Göteborg 22 oktober 2020.

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev