Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Cirkulärt öl med ekoeffekt

Tillsammans med Nya Carnegiebryggeriet lanserar Fotografiska ölet Echo. En belgisk blond som bryggs med bland annat överblivet surdegsbröd från restaurangverksamheten på museet. Namnet anspelar på att råvarorna humle och malt är ekologiska och att ölet – som ett eko – kommer tillbaka då spillet från öltillverkningen även blir råvara till nytt bröd.

Cirkulärt öl med ekoeffekt

Visste du att...

… Fotografiska utnämnts till Museum Restaurant of the World av Leading Culture Destinations. Och att Paul Svensson är med på listan över världens 50 mest inflytelserika kockar inom det växtbaserade köket.

I kväll är det premiär för Echo. Det handlar om ett cirkulärt öl som Fotografiska, med krögaren Paul Svensson i spetsen, lanserar tillsammans med närliggande Nya Carnegiebryggeriet.

Alla brödresterna från bageriet, restaurangen och kaféet på Fotografiska tas tillvara i stället för att slängas. Vid bryggningen blandas sedan brödresterna med malten. Draven som blir över vid lakningen torkas och blir till nytt mjöl som Fotografiska sedan bakar nytt bröd av – cirkeln är sluten.

– Vi på Fotografiska jobbar alltid med zero waste i fokus, att använda hela produkten och vi se restprodukter som ny råvara. Echo är ett välsmakande exempel på detta, säger Paul Svensson, och förklarar att ölet med sin fruktiga smak och milda beska passar utmärkt till många olika typer av mat.

– Echo är en rolig utmaning för oss rent bryggtekniskt och en tankeställare för konsumenter som ligger helt rätt i tiden, säger Chris Thurgeson, bryggmästare på Nya Carnegiebryggeriet.

Echo kommer att finnas både på fat och flaska och serveras till en början i Fotografiskas restaurang, bar och kafé.

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Empack2019