Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Clarion Hotel Sign: ”Vi vill ta vårt miljöansvar”

Clarion Hotel Sign introducerar klimatmärkta konferensmenyer i samarbete med företaget Kimato. Tanken är att minska gästernas koldioxidutsläpp samtidigt som man klimatkompenserar för måltiderna.

Clarion Hotel Sign: ”Vi vill ta vårt miljöansvar”
Sebastian Sundling och Matti Cederlund från Clarion Hotel Sign tillsammans med Christoffer Connée från Klimato.

Både matsvinn och koldioxidutsläpp ska minska när Stockholms största konferenshotell erbjuder sina konferensgäster att välja hotellets mer klimatsmarta rätter.

En genomsnittlig lunch ger ett utsläpp på 1,73 kilo koldioxidekvivalenter per person.

– Genom att uppmuntra våra gäster till att välja ett vegetariskt alternativ halveras utsläppen, säger Sebastian Sundling, säljchef på Clarion Hotel Sign.

Men trots att rätterna ger mindre koldioxidutsläpp är de fortfarande klimatbovar. Clarion Hotel Sign har därför valt att klimatkompensera all mat och skänka pengar till ett bioenergi-projekt i Sri Balaji, som bland annat bidrar till att lokala kraftverk använder sig av förnybart jordbruksavfall som bränsle.

AGNETA RENMARK

 

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev