Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Coop lyfter entreprenörer inom foodtech med hjälp av Norrsken

Coop etablerar en extern innovationsplattform för att hjälpa entreprenörer att testa sina affärsidéer skarpt. Första samarbetspartner är Norrsken Foundation. Tillsammans ska man bland annat skapa ett skräddarsytt pilotprogram för hållbara entreprenörer inom food tech och detaljhandel.

Coop lyfter entreprenörer inom foodtech med hjälp av Norrsken
Sorosh Tavakoli, grundare och vd, Noquo Foods; Jessica Wolf senior strategisk affärsutvecklare på Coop; Magnus Johansson, vd Coop; Måns Ullerstam, grundare och vd, Kale United och Funda Sezgi, Chief Operating Officer på Norrsken.

Coop genomgår just nu en digitaliseringsresa, som den nya innovationsplattformen är en del av. Syftet är att förbättra möjligheten att stötta och utveckla hållbara innovationer, bland annat genom att stötta entreprenörer i olika skeden med mentorskap, kapital, delning av data likväl som med tillgång till Coops egna kanaler.

Den första strategiska partnern till denna plattform är Norrsken Foundation, ett välrenommerat ekosystem för start-ups i Europa med tydligt fokus på tech och hållbarhet.

– Tillsammans med Norrsken ska vi hjälpa entreprenörer att förverkliga sina affärsidéer och bygga sina företag samtidigt som innovationerna kommer våra medlemmar och kunder till godo, säger Magnus Johansson, vd Coop Sverige AB, i en kommentar.

Som ett första steg i samarbetet med går Coop in som sponsor till Norrskens Impact Week, för att lyfta fram ett antal matinnovatörer och entreprenörer – samt för att säkra att deltagarna får hälsosam hållbar mat i samband med evenemanget.

– Vi är oerhört stolta över vårt partnerskap med Coop. Mat är otroligt spännande och ett område där konsumenterna själva kan ta tydlig ställning i vardagen genom att göra hållbara val. Från vår sida ser vi hur det kokar inom hela food tech-segmentet, med spännande startups inom allt från produktion via distribution till återvinning, säger Funda Sezgi, driftschef på Norrsken.

AGNETA RENMARK

 

Annons: Krav
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Bergstrom & Hellqvist wide Nyhetsbrev