Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

De blandar mat med musik

Vad händer om vi finsmakar på musik lika aktivt som vi smakar av en exklusiv maträtt?
När en scenkonstchef från Jämtland blir inspirerad av hur den lokala gastronomin utvecklats kan allting hända.

De blandar mat med musik
Estrad Norr, Jämtlands professionella scenkonstitution, på gastronomisk turne i höst.

I våras tog scenkonstchefen Malin Hülphers på Estrad Norr, Jämtlands professionella scenkonstitution, kontakt med Torsta AB – ett kunskapscentrum för de gröna näringarna.

För årets turné med salongsorkestern ville hon nå en större och yngre publik genom att kombinera musik och mat. Inte minst eftersom hon var imponerad av hur lokal gastronomi lyckats etablera sig genom medveten konsumtion. Och nu ville hon nå liknande effekt för klassisk musik.

I höst kan man ta del av resultatet i form av en förstklassig orkesterkonsertturné med verk av bland annat Tjajkovskij, Gershwin och Strauss, blandat med ett lekfullt och gastronomiskt samtal om lyssning och smak.

– Vi tycker att det är ett jättebra format för att nå ut med en historia om matens ursprung och dess producenter. Att tänka kreativt och hitta likheter mellan mat och musik ger smaker en ny dimension och låter konsumenter uppleva matens identitet på ett annorlunda sätt, säger Fabienne Theiler, projektledare och kommunikatör på Torsta.

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Empack2019 Nyhetsbrev