Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

De gör bästa hamburgerosten

”Ett eget litet paradis i plastostarnas inferno”. Så löd juryns motivering när Väddö Gårdsmejeri tog hem segern i Matverk Stockholm 2019 med produkten Burgarcheddar.

De gör bästa hamburgerosten
Vinnarna av Matverk Stockholm 2019, Elin Edlund och Frida Lindqvist. Här tillsammans med landshövding Sven-Erik Österberg, tv-kocken Tina Nordström och Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande i Södertälje. Foto: Fredrik Sederholm.

Matverk Stockholm…

…arrangeras av näringslivsprojektet Matlust, vars syfte är att bidra till en lönsam och hållbar livsmedelsnäring i Stockholmsregionen, samt Länsstyrelsen i Stockholms län.

Burgarcheddar från Väddö Gårdsmejeri är en svensk och 100 procent ekologisk ost med Krav-ekologisk mjölk som huvudråvara, utan onödiga tillsatser och med perfekta smältegenskaper.

– Wow, fantastiskt kul att vinna det här priset med en produkt som ingår i en kategori med tidigare bara utländska alternativ. Nu är den nya generationens burgarcheddar här, säger Elin Edlund på Väddö Gårdsmejeri, som förädlar gårdens produkter tillsammans med kollegan Frida Lindqvist.

Priset delades ut under det heldagsevent som projekt Matlust och Länsstyrelsen i Stockholm arrangerade nu i veckan, med tv-kocken Tina Nordström som moderator.

Matverks båda jurygrupper hade Johannes Cullberg från ekologiska butikskedjan Paradiset och Carola Magnusson från Carolas Eko som ordföranden; bägge prisade produkten för såväl dess smak som marknadspotential.

På andra plats kom Fårtackasalami från Tottie´s mat i Norrtälje och som god trea Alkoholfri äppelsnaps med smak av Roslagen från Norrtelje Musteri.

AGNETA RENMARK

Annons: Krav
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev