Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

De sätter omöjligt fläsk på menyn

Det amerikanska företaget Impossible Foods ska i slutet av januari lansera två nya produkter som liknar fläskkött. Först ut att prova är Burger King men siktet är även inställt på den kinesiska marknaden, där den afrikansk svinpesten drivit upp priserna på gris.

De sätter omöjligt fläsk på menyn
Foto: Shutterstock.

Impossible Foods, som i likhet med Beyond Meat verkar inom sektorn växtbaserade köttersättningsprodukter, skalar upp sin satsning på växtbaserat fläsk. Det meddelade bolaget tidigare i veckan, enligt tidningen Washington Post.

De två nya fläskprodukterna ska lanseras vid 139 amerikanska Burger King-restauranger i slutet av månaden.

I november rapporterade Bloomberg News att Impossible Foods har blickarna på världens största köttmarknad: Kina, som i dag står för 28 procent av den samlade köttkonsumtionen i världen.

För att lyckas måste man få fram en riktigt bra produkt som liknar griskött, då fläsk tillhör favoritmaten för många kineser.

Av kinesernas dagliga köttintag utgörs över 60 procent av griskött, men den pågående epidemin av afrikansk svinpest har drivit upp priserna kraftigt och därmed blivit en plåga för många av landets hushåll.

Impossible Food vill enligt uppgifter i Svenska Dagbladet även ta sina produkter till Europa. En ansökan om tillstånd för att företaget ska få använda soja-leghemoglobin ligger hos EU, som har strikta regler vad gäller modifierad mat.

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: