Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Deligate tar in nya miljoner: "Vi vill bli bäst i världen"

Matsvinnföretaget Deligate tar in 7,5 miljoner kronor i nytt kapital från bland annat riskkapitalbolaget Swedia Capital.
– Vi vill bli bäst i världen på att minska butikernas matsvinn, säger Adam Vikström, vd och grundare av Deligate.

Deligate tar in nya miljoner:
Gänget bakom Deligate: Adam Vikström, vd; Herman Berger Kullberg, utvecklingschef; Annie Carlsson, mötesbokare; Mattias Chahin, produktchef; Marcus Karleport, kundansvarig; samt Magnus Cornell, kundansvarig.

Deligate utvecklar digitala verktyg för att spåra och ge statistik om varor som håller på att passera utgångsdatum till de stora livsmedelskedjorna i både Sverige, Norge och Danmark.

Redan i starten 2016 togs de in i accelerationsprogrammet Inkubera. Nu tar man in 7,5 miljoner kronor i nytt ägarkapital; investerare är bland andra riskkapitalbolaget Swedia Capital och nuvarande ägaren Svanberg & Co.

Det nya kapitaltillskottet innebär att Deligate får möjlighet att utveckla sitt erbjudande.

– Vi vill mer kompletta på att minska svinnet i butikerna och då handlar det inte bara om datumkontroll. Vårt mål är att bli bäst i världen på att hjälpa butiker att få ner det totala svinnet. I framtiden kommer vi också att rikta oss till en bredare kundkrets, inte bara till livsmedelsbutiker, säger Adam Vikström.

Utöver produktutveckling skall kapitaltillskottet också användas till en utökad exportsatsning. Nästa land på tur blir Tyskland.

AGNETA RENMARK

 

Annons: Krav
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Bergstrom & Hellqvist wide