Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Dryckesföretag skänker miljoner till coronahjälp: "Alla måste bidra"

Lavazza Group skänker 10 miljoner euro och Carlsberg-stiftelserna donerar totalt 95 miljoner danska kronor för att påskynda insatserna mot coronapandemin.
– När samhällen är i kris behövs vetenskapen mer än någonsin för att lösa dessa frågor och tänka långsiktigt, säger Flemming Besenbacher, ordförande för Carlsberg-stiftelsen.

Dryckesföretag skänker miljoner till coronahjälp:
Foto: Shutterstock.

Det italienska kaffeföretaget Lavazza Group skänker 10 miljoner euro till den hårt coronadrabbade regionen Piemonte i Italien. Pengarna ska gå till projekt som stödjer sjukvård, skola och människor i nöd.

Lavazza Group meddelar att de med detta initiativ vill skicka en positiv signal till andra företag med budskapet: ”Om vi alla är med och bidrar kan vi tillsammans ta oss igenom krissituationen”.

Även de tre stiftelserna inom Carlsberg-familjen mobiliserar och donerar totalt 95 miljoner danska kronor för att påskynda insatserna mot coronapandemin. Mottagare är bland andra tre internationella forskningsprojekt.

– Vi är glada över att vi snabbt har kunnat mobilisera ett samarbete mellan några av världens ledande forskare för att bidra till att lösa de enorma utmaningar vi står inför, säger professor Flemming Besenbacher, ordförande för Carlsberg-stiftelsen, i en kommenterar.

AGNETA RENMARK

Annons: Krav
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: