Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Efter uppköpet: Nu blir Aroma Sverige-trea på godismarknaden

Konfektyrbolaget Aroma köper konkurrenten Dals Konfektyr och blir därmed Sveriges tredje största tillverkare av konfektyr.
– Vi ska bli en ännu bättre leverantör, säger vd Olle Björkenström.

Efter uppköpet: Nu blir Aroma Sverige-trea på godismarknaden
Aromas styrelseordförande Anders Landelius i Aromas fabrik i Torshälla utanför Eskilstuna.

Aroma och Dals Konfektyr

Aroma har producerat konfektyr sedan 1921 och har idag två fabriker i Sverige, en i Skarpnäck i södra Stockholm och en i Torshälla utanför Eskilstuna. Dals Konfektyr grundades 1946 och har sin fabrik i Bengtsfors. och är mest kända för kvalitet och expertis inom skum och dragégodis.

Aroma har folkkära klassiker som geléhallon, geléhjärtan och gröna grodor i sortimentet. Nu får företaget en ledande position som producent av lösgodis på den svenska marknaden. I och med förvärvet av samtliga aktier i konkurrenten Dals Konfektyr ökar omsättningen till över en kvarts miljard kronor per år och antalet anställda till omkring 100 personer.

– Vår ambition är att bli en ännu effektivare och bättre leverantör av kvalitativt godis till de olika lösviktskoncepten, både i Sverige och utomlands. Samtidigt fortsätter vi att utveckla ekologiska, veganska och mer naturliga produkter med lägre sockerinnehåll inom våra olika produktområden, säger Olle Björkenström, vd på Aroma.
Jörgen Johansson, vd på Dals Konfektyr, lämnar över stafettpinnen med trygga händer:

– Med Aromas fokus på kvalitetsprodukter och gedigna säljorganisation är de helt rätt köpare att ta över och utveckla fabriken i Bengtsfors, säger han.

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Empack2019 Nyhetsbrev