Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Fairtrade Sverige förstärker styrelsen

Fairtrade Sverige AB förstärker styrelsen med två nya och schysst inriktade ledarmöter: Jonas Regnér från Saltå Kvarn och Johanna Ragnartz från Håll Sverige Rent.

Fairtrade Sverige förstärker styrelsen

Intresset för produkter som värnar om mänskliga rättigheter och schyssta arbetsvillkor blir allt större. Under 2018 ökade försäljningen av Fairtrade-märkta varor till 4,1 miljarder – en ökning med cirka tio procent från föregående år.

Nu tillträder Johanna Ragnartz, vd för Håll Sverige Rent, och Jonas Regnér, vd för Saltå Kvarn, som nya styrelseledamöter i Fairtrade Sverige AB.  

– Jag hoppas kunna bidra med idéer och utveckling och fokusera på produkt- och affärsutveckling, säger Johanna Ragnartz, som har gedigen erfarenhet inom livsmedel och kommunikation, bland annat från Arla Foods och Semper.

Jonas Regnér, som har en lång bakgrund inom handel och näringsliv, hoppas kunna bidra till styrelsen med sitt engagemang för hållbar konsumtion:

– Även om vi i Sverige ser mänskliga rättigheter som en självklarhet så finns det områden i världen där det fortfarande krävs stora förbättringar, där villkoren ofta är dåliga och där de mest utsatta återfinns i odlarledet. Genom hållbar handel kan vi bidra till att synliggöra problemen och möjliggöra förbättringar, säger han.

AGNETA RENMARK

Annons: Krav
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: