Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Färsk mjölk i centrum när Fazer uppgraderar chokladkakan

Fazer uppdaterar nu flaggskeppsprodukterna Karl Fazer med nya smaker, design och förpackningar. Det som lyfts fram är den färska mjölk som chokladen är gjord av och som bidrar till dess smak.
– Smakar mer naturligt, säger Fazer Sveriges kommunikationschef Iris Mäkitalo.

Färsk mjölk i centrum när Fazer uppgraderar chokladkakan

Många chokladproducenter använder mjölkpulver i tillverkningen. Men Fazer håller fast vid att använda färsk mjölk – och nu lyfts detta fram och ska stärka varumärket.

– Fazer är en av få chokladproducenter som fortfarande använder färsk mjölk i produktionen. Vi får dagligen levererat flera mjölkbilar med noga inspekterad högklassig mjölk till chokladfabriken i Vanda i Finland, säger Iris Mäkitalo.

Nu uppgraderas bolaget flaggskeppsvarumärke Karl Fazer med den klassiska blåa färgen. Det innebär nya smaker, ny design och en ny storlekar på produkterna. Samtidigt lyfts den färska mjölken fram, bland annat i en tydlig märkning på förpackningens framsida.

Kommer den färska mjölken att även synas på fler sätt?

– Ja, det kommer att vara en central del av kommande marknadsföring. Stora satsningar kommer att göras på utomhusreklam, tv-reklam och i digitala kanaler för att uppmärksamma de nya produkterna.

Hur påverkas smaken av färsk mjölk?

– Med mjölkpulver får smakprofilen en smak av ”kokad mjölk”, medan färsk mjölk smakar mer naturligt. Den färska mjölken tillför även naturlig sötma i chokladen, vilket medför att mängden tillsatt socker i produkterna har minskats. Karl Fazer mjölkchoklad innehåller även en relativt hög mängd kakao på minst 30 procent, konstaterar Iris Mäkitalo.

Varje år använder Fazer cirka 20 miljoner liter mjölk till chokladtillverkningen. Det motsvarar mjölk från runt 3 000 mjölkkor. Till en chokladkaka på 145 gram går det åt fyra deciliter mjölk.

LARS WELIN

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Empack2019 Nyhetsbrev