Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Festival sprider kunskap om hållbara matval

Matologi är en kunskapsfestival för allmänheten och som arrangeras av Sveriges lantbruksuniversitet för fjärde året i rad.
– Vi vill sprida den senaste forskningen om hållbar mat, säger Erik Fahlbeck, vicerektor på SLU.

Festival sprider kunskap om hållbara matval
Så här såg det ut på Norra Bantorget i Stockholm under förra årets kunskapsfestival Matologi.

Hur gör man egentligen för att välja mat som är bäst för klimatet, hälsan, djuren, naturen och ekonomin?

Det och många andra frågor kan man få svar på under kunskapsfestivalen Matologi, som Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, arrangeras den 25 augusti på Norra Bantorget i Stockholm.

I år har festivalen temat ”Mitt hållbara matval”. Syftet är att sprida kunskap som utgår från SLU:s forskning, för att besökarna ska kunna göra bättre och mer medvetna val kring de livsmedel de väljer och hur vår världs resurser kan användas på ett hållbart sätt. 

– Mat engagerar, mat väcker frågor. Kan man äta hållbart? Genom Matologi vill vi sprida den senaste forskningen om bland annat hållbar mat. Kunskap underlättar för konsumenter i deras personliga val, inte minst kunskap om var man hittar faktasäger Erik Fahlbeck, vicerektor på SLU.

På scenen kommer viktiga panelsamtal om både det personliga matvalet och om det politiska matvalet att ta plats, vilket kanske är extra intressant under ett valår som detta.Medverkande är forskare, politiker, konsumenter och aktörer i matbranschen.

Det bjuds också på spaning in i framtiden och funderingar över trender och traditioner tillsammans med måltidsforskaren Richard Tellström.

Dessutom kommer en rad innovativa foodtech- och startupbolag, som utmanar den traditionella livsmedelskedjan, att visa upp sig. Det handlar företag som jobbar med allt ifrån primärproduktion, förädling och matlagning till konsumtion, restaurang, svinn och återföring till jorden.

 

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Empack2019 Nyhetsbrev