Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Findus i projekt om mat för äldre

Findus deltar i ett internationellt forskningsprojekt som syftar till att utveckla mat för en åldrande befolkning.

Findus i projekt om mat för äldre
Findus deltar i ett projekt som syftar till att utveckla mat för äldre. Foto: Findus

Findus deltar i ett internationellt forskningsprojekt som startats av RISE Jordbruk och livsmedel. Projektets syfte är att utveckla mat som särskilt passar en åldrande befolkning och som kan förebygga undernäring.

– I projektet deltar japanska och svenska forskare som Findus under lång tid har samarbetat med. Utifrån det samarbetet har vi tagit fram mat och måltider som kan bidra till att stärka individers hälsa och livskvalitet, säger Gunnel Stuhr Olsson, Head of Special Foods på Findus Sverige AB.

Findus Special Foods har under mer än 40 år arbetat med utveckling av konsistensanpassad mat för personer med tugg- och sväljsvårigheter. Över tid har sortimentet utökats med berikad och näringstät mat. Produkterna kan beställas via grossister, Mathem.se och i Ica-butiker.

Findus driver också initiativet KraftTaget, vars syfte är att stärka förutsättningarna för äldre att äta rätt och därmed minska risken för undernäring. Genom initiativet vill Findus Special Foods bidra till att uppmärksamma problemet med undernäring bland äldre och att starta diskussioner och kunskapsutbyten mellan akademi, profession, näringsliv och politiker.

Läs mer om projektet här.

Källa: Findus

comments powered by Disqus
Annons: Morgondoppet2018
Annons: