Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Fiskeriet: "Målet är att fördubbla konsumtionen av sjömat"

Fiskeriet är ett helt nytt varumärke inom sjömat, vars första produkter når dagligvaruhandeln i den här veckan.
– Vi vill skapa bättre förutsättningar för konsumenter att äta bra och nyttig mat, säger Jörgen Bergqvist, vd för Fiskeriet Sverige AB, som står bakom den offensiva satsningen.

Fiskeriet:

Mer om Fiskeriet

Nu under vecka 15 lanseras de första sjömatprodukterna under nya varumärket i landets kyl- och frysdiskar med brett marknadsstöd i form av både butiksdemonstrationer, utomhusreklam och insatser i sociala medier.

Fiskeriet Sverige AB är en del av den norska fiskkoncernen Insula AS – Nordens bredaste leverantör av sjömat.

– Vi vet att sjömat är ett överlägset animaliskt protein ur hälso- och miljöhänsyn och att produkterna träffar rätt i flera megatrender, säger Benjamin Ajo, vd för Insulas svenska verksamheter.

Han förklarar att medan köttindustrin arbetat med diversifiering av sina produkter i många år har den svenska fiskbranschen stått relativt stilla:

– Här finns en spännande och stor potential som vi vill vara med och utveckla, och visa på både innovation och bredd.

Jörgen Bergqvist, tidigare vd för bland annat Delicato och Lego, har nyligen rekryterats som vd för Fiskeriet Sverige AB.

– Det är ett otroligt inspirerande uppdrag. Det handlar om att förändra processer och beteenden i en konservativ bransch och tillsammans med handeln bygga och driva en i dag fragmenterad kategori. Kärnan i förändringen är att skapa bättre förutsättningar för konsumenter att äta bra och nyttig mat, säger han.

Karolina Nygren, marknadschef på Fiskeriet, menar att många konsumenter tycker att det känns svårt och krångligt att laga fisk.

– Detta har vi tagit fasta på både i produktdesignen, kommunikationen och hur vi hjälper konsumenterna att upptäcka mer av havens goda smaker. Vårt mål är att öka svenskarnas konsumtion av fisk från mindre än två gånger i veckan till det dubbla, säger hon.

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Empack2019