Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Fler ish-produkter från Scan

Scan lanserar två nyheter i ish-familjen – Pastejish och Faluish, där en stor del av köttet har ersatts med grönsaker.

Fler ish-produkter från Scan

– Falukorv och leverpastej är några av våra mest populära produkter, varför det känns helt rätt att slå ihop det bästa av två världar – svenskt kött och svenska grönsaker – och skapa Faluish och Pastejish. Vi har jobbat på att få fram den rätta konsistensen så att produkterna ska smaka som traditionell falukorv och leverpastej. Med satsningen vill vi göra det lättare för konsumenter att äta mer varierat utan att ändra på vardagsrutiner eller bekanta favoritrecept, säger Ann Baker, produktchef på Scan.

Scan Faluish innehåller svensk rapsgris och 47 procent svenska grönsaker. Bland grönsakerna finns morot, kålrot, potatis och lök. Faluish är helt allergenfri.

Scan Pastejish innehåller svenskt fläskkött och 36 procent svenska kidneybönor, som har ersatt den traditionella levern.

I samband med lanseringen av Faluish och Pastejish kommer Scan även med ett uppdaterat recept på Korvish. Ingredienserna förblir desamma men i en ny mix, för att få till rätt konsistens och smak. Scan Korvish finns sedan tidigare i två varianter: Korvish Svartpeppar och Korvish Anchochili. Scan Järpish finns i varianterna Järpish Rotfrukter och Järpish Lime&chili, båda nyckelhålsmärkta. Scan Burgish finns i varianten Burgish Bönor och Nötkött, och går att hitta i frysdisken. 

Ish-kategorin prisades vid Chark-SM i oktober förra året, då Scan fick en hedersutmärkelse för den klimatanpassade kategorin samt sitt övergripande miljöarbete. I motiveringen lyfte Chark-SM upp Scans utveckling av ett helt nytt koncept med grönare och mer miljövänliga produkter.

Källa: HKScan

comments powered by Disqus
Annons: Morgondoppet2018
Annons: