Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Flex är grejen när Orkla sätter framtidens mat på gaffeln

Tillåter planeten att vi fortsätter äta kött eller måste alla bli veganer? Valet är inte svart eller vitt utan snarare flex.
I alla fall enligt de experter som Orkla tagit hjälp av för att ta reda på vilken påverkan den storskaliga livsmedelsproduktionen har på klimat och hälsa i framtiden.

Flex är grejen när Orkla sätter framtidens mat på gaffeln
Foto: Shutterstock.

I samband med Skåne Innovation Week inleds i slutet av maj går även startskottet för Next is Now. Det handlar om Orklas senaste hållbarhetssatsning, som baseras på olika experters syn på framtidens hållbara mat. 

En av de experter som medverkar i satsningen är Ingela Stenson, omvärldsanalytiker, tillika chefredaktör för Livsmedel i fokus.

– Det är så viktigt med breda diskussioner för att lösa framtidens problem med framtidens mat, klimat och hållbarhet, folkhälsa och matens funktion i människors liv. Next is Now är ett ambitiöst grepp av Orkla som är en stor spelare på matmarknaden, säger hon.

Under ett event som Orkla arrangerar i Malmö 24 maj kan besökarna ta del av både föreläsningar och fakta, nya idéer och aktuella trender. På plats finns möjligheten att samtala med inbjudna såsom hållbarhetschefer, trendexperter, forskare, politiker, kockar, kostchefer, studenter och många andra som har ett gemensamt intresse för att skapa en hållbar livsmedelsbransch.

AGNETA RENMARK

 

Vill du vara med?

Här är länk till anmälan: https://www.orklafoodsolutions.se/event/next-is-now/

 

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Empack2019 Nyhetsbrev