Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Fokuserar på mat och möten – producenterna tar plats i butiken

I över 22 år har Cajsa Warg på Södermalm varit ett begrepp för alla som vill att det ska vara en personlig upplevelse att handla mat. Nu byter butiken namn och blir ROT Butik & Kök.

Fokuserar på mat och möten – producenterna tar plats i butiken
Ägarparet Anne och Pär Eriklin, som varit med ända sedan Cajsa Warg öppnade 1996 men som nu byter namn och skruvar på konceptet.

”Man tager vad man haver.”

Nej, det sade faktiskt aldrig hushållerskan tillika kokboksförfattaren Cajsa Warg. Däremot stod hon för vällagad mat och delade gärna med sig av sin omfattande kunskap om hur bra mat blir till.

Det gör även Anne och Pär Eriklin, som äger butiken som nu tar både möjligheten och risken att byta det välkända namnet mot ett helt nytt.

Planen är att bygga om butiken under nästa år för att skapa ”en marknadsplats för möten mellan matproducenter och butikens kunder”.

ROT ska fokusera på ett sortiment som är bra för klimatet, för individen och som lyfter fram alla fantastiska människor som producerar maten vi alla äter.

– Det är på tiden att bönderna och mathantverkarna får den uppskattning de förtjänar. Med respekt för deras arbete vill vi aktivt förebygga matsvinn och göra våra kunder till klimathjältar, säger ägarparet i en kommentar.

Det nya namnet syftar även på att man vill bygga varumärket utifrån värderingar som ger starka rötter. Att skapa en hållbar arbetsplats där medarbetarna är centrala och målet med företaget är att göra gott.

 

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Empack2019