Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Food Venture Days

Food Venture & Partnering Days 2017 är en konferens där startups, industri och investerare inom livsmedelssektorn nätverkar för affärs- och samarbetsmöjligheter. Den ägde rum på RISE i Göteborg den 3-4 maj.

Food Venture Days
Jakob Söderström och Jakob Lindblad, Lantmännen

Livsmedelsföreningen, fick en pratstund med två besökare på konferensen: Jakob Söderström och Jakob Lindblad på Lantmännen.

Vad tyckte ni om kvaliteten på de olika startup-företagen?
Det var en stor bredd, vissa av företagen är i ett tidigt skede medan andra redan är ute och säljer sina produkter. De flesta har en tydlig vision, många är verksamma inom hälsa och agrikultur. De har förstått vad som är viktigt att fokusera på.

Är det något företag som sticker ut och varför?
Jakob Söderström och Jakob Lindblad är eniga om att flera av startup-företagen är mycket intressanta, de har sina favoriter:
Jakob Lindblad:  Ekoidea, arbetar med kompostering, de tar hand om resterna av jord som de komposterar och har tydliga idéer om kretslopp.  

Jakob Söderström: Musselfeed. Företaget har utvecklat en industriell process för att extrahera högvärdigt protein samt omega 3 och 6 med marin profil från musslor. Läs mer på musselfeed.com

 Vad tycker ni om formatet på konferensen?
Båda anser att dag två är bäst, med pitch drive. Konferensens format är enkelt och informellt. Det är fler startups än storbolag och det är bra.

 Ni som representerar Lantmännen, har ni hittat något företag att jobba vidare med?
- Ja, det finns definitivt företag som vi kommer kika närmare på, svarar Jakob L och Jakob S.

Vilka är det?
- Det lär visa sig längre fram, säger båda med ett leende.

Text: Ewa Wiklund

comments powered by Disqus
Annons: Morgondoppet2018
Annons: