Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Food Venture & Partnering Days

Food Venture & Partnering Days 2017 hålls i Göteborg den 3-4 maj. Här dejtar startups med företrädare för industrin och investerare inom livsmedelssektorn. LivsmedelsFöreningen är med och stöttar eventet.

Food Venture & Partnering Days

Mötesplats för investerare, industri och start-ups
Mer än 25 startup-företag inom livsmedelsområdet har anmält sig till evenemanget Food Venture & Partnering Days som Livsmedelsacceleratorn arrangerar i Göteborg 3-4 maj.

Detta är ett fantastiskt tillfälle för investerare och livsmedelsindustri som är intresserade av fräscha idéer, partnerskap och affärsmöjligheter att nätverka för att hitta intressanta affärs- och samarbetsmöjligheter. IKEA, Fazer, Orkla, IBM och Sventure Partners kommer. Anmäl dig du också, senast 10 april.

Det är andra året som Food Venture & Partnering Days arrangeras, och det är ett event som ger skjuts åt ett växande intresse för affärssatsningar och samarbeten på livsmedelsområdet, och skapar möjlighet för start-ups, investerare och livsmedelsindustrin att träffas.

–    Det är sånt som på sikt kan ge en positiv utveckling av livsmedelsbranschen i Sverige, säger Elén Faxö, företagsutvecklare på Livsmedelsacceleratorn vid RISE Jordbruk och livsmedel.

Anmälan senast 10 april
Anmälningstiden för nystartade företag (start-ups) har gått ut. Men investerare och aktörer från livsmedelsindustrin kan fortsätta anmäla sig till och med 10 april. Det gör man på eventets webbplats, där man också löpande kan följa de deltagare som redan har anmält sig. Aktörer man tycker verkar särskilt intressanta kan man boka enskilda möten med, s k one2one-möten.

Mer open innovation
─ Vi ser ett ökat intresse från investerare för livsmedelsområdet, samtidigt som livsmedelsindustrin i allt större utsträckning får upp ögonen för så kallad open innovation, som bygger på att man använder sig av externa koncept för att möta interna utmaningar. Det är en utveckling som vi vill vi hjälpa till att öka takten på, säger Elén Faxö.

Deltagandet i Food Venture & Partnering Days är kostnadsfritt, men har ett begränsat antal platser.

Eventet arrangeras av Livsmedelsacceleratorn, en verksamhet vars uppdrag är att bidra till företagsutveckling och till att nya innovativa, hållbara och hälsosamma livsmedel och affärskoncept når marknaden. Det finansieras av Vinnova, Västra Götalandsregionen och en rad medarrangörer.

Kontakt: Elén Faxö, elen.faxo@ri.se

comments powered by Disqus
Annons: Morgondoppet2018
Annons: