Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Foodtech och appar – Svenska Retursystem vill driva tekniken

Svenska Retursystem samlade en lång rad experter inom logistik, foodtech och hållbarhet under ett seminarium i Almedalen.
– Vi brinner för teknikutveckling och smarta lösningar, säger vd Anna Elgh.

Foodtech och appar – Svenska Retursystem vill driva tekniken

Hållbarhet trendar verkligen i Almedalen i år; hela 912 av totalt 4 367 evenemang som arrangeras under veckan kretsar kring ämnet. Så också Svenska Retursystems seminarium.

Varför då?

– Hållbarhet är kärnan i hela vår verksamhet. Och vi brinner för foodtech och teknikutveckling och smarta logistiklösningar. Därför ville vi gärna samla en kunnig panel för att diskutera just detta, säger Anna Elgh, och nämner allt från förarlösa, fjärrstyrda ellastbilar till appar för minskat matsvinn.

Har ni någon ny spännande tjänst på gång?

– Ja, vi har just nu bland annat piloter med smarta sensorer som känner av position och temperatur. Det är i ett teststadium men det kommer ske mycket utveckling närmaste åren. Vi vill ligga i framkant.

Vad tar du med dig från ert seminarium?

– Det är främst två saker. Genomgående så är branschen samarbetsinriktade. Jag tror att vi ibland kanske har missbedömt samarbetsviljan. Nu hoppas jag få se fler oväntade samarbeten. Sedan måste vi vara modiga för att nå nya lösningar inom foodtech, logistik som bidrar till ökad hållbarhet.

Övriga som medverkade under seminariet var Jonas Arnberg, vd HUI; Robert Falck, vd Einride; Åsa Sandberg, hållbarhetskommunikatör Coop; Maria Svantemark, hållbarhetschef Findus; Tobias Åbonde, ansvarig konsumentrelationer Bring.

 

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Empack2019