Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Första företaget certifierat för goda arbetsvillkor

Lödde Handelsträdgård i västra Skåne blir det första företaget att certifiera sin verksamhet enligt IP Arbetsvillkor.

Första företaget certifierat för goda arbetsvillkor

Under hösten 2016 lanserade Sigill Kvalitetssystem AB certifieringen IP Arbetsvillkor, en certifiering för företag som vill kvalitetssäkra sitt arbete med arbetsvillkor, arbetsmiljö och socialt ansvarstagande.

- Det är riktigt kul att Lödde Handelsträdgård, som första företag, har blivit godkänt och certifierat enligt IP Arbetsvillkor. Intresset för certifieringen är stort och det har varit spännande att följa utvecklingen från produktutveckling tillsammans med bland annat trädgårdsbranschen, handeln och arbetsmarknadens parter till lanseringen i höstas och fram till den första godkända revisionen, säger Britt Rahm, vd Sigill Kvalitetssystem AB.

Björn Jönsson och hans medarbetare på Lödde Handelsträdgård i Löddeköpinge odlar sedan flera år tillbaka ett brett sortiment av kryddor, som är härdiga och inte så mottagliga mot angrepp från insekter eller svampar. Säsongen styr hur bemanningen ser ut i odlingen och under året har man ett tiotal visstidsanställda samt tre stycken tillsvidareanställda. Företaget  anser att det är viktigt med säkerhetsarbetet som IP Arbetsvillkor innehåller men också att det är regler som de anställda förstår och har nytta av.

- Det är alltid roligt att vara först ut med en certifiering som IP Arbetsvillkor. Sedan tidigare är företaget certifierat enligt IP Sigill Prydnadsväxter & Plantskola samt Krav, detta steg gör att vi blir mer kompletta, säger Bengt Jönsson.

Alla företag kan certifiera sin verksamhet enligt IP Arbetsvillkor. Regelhandbok och allmänna villkor finns på http://www.sigill.se/ip-arbetsvillkor

Källa: Sigill Kvalitetssystem AB

comments powered by Disqus
Annons: Morgondoppet2018
Annons: