Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Från eld och jord till luft och vatten – här är Årets Konditor

Isabella Westergren är Årets Konditor 2019.
– Jag är fortfarande i början av min karriär, så det här känns verkligen som ett kvitto på att det jag gör är bra och i rätt riktning, säger den glada vinnaren, som till vardags arbetar som konditor på Hotell At Six i Stockholm.

Från eld och jord till luft och vatten – här är Årets Konditor
Årets konditor 2019 heter Isabella Westergren.

Juryns motivering

”Vinnaren av Årets Konditor 2019 har bjudit juryn på en spännande resa genom de fyra elementen. Inspirerad av sina egna sinnen har vinnaren delat med sig av allt ifrån knivskarpa explosiva smaker av skog till en tårta som lät vinden blåsa konditorhatten av juryn. Vinnarens yrkesskicklighet syns i allt från utveckling av recept till teknik och precision i finishen.”

Fem skickliga konditorer tävlade om att ta hem den prestigefulla titeln Årets Konditor 2019 nu i helgen under Bak-och Chokladfestivalen i Stockholm. De fick tio timmar på sig, fördelat över två dagar, att skapa tårtor, fyra sorters bakverk och tallriksdesserter – allt utifrån temat ”de fyra elementen”, det vill säga eld, jord, luft och vatten. 

Vann gjorde Isabella Westergren, 28 år gammal, som tolkade temat genom att låta sina egna sinnen inspirera de olika elementen.

– Att kunna prestera på den höga nivå som vi sett under årets tävling, under tidspress och inför publik, kräver inte bara talang och hård träning, utan även ett otroligt starkt psyke. Med en personlig, genomtänkt tolkning och sprudlande energi bjöd Isabella på magi vid bakbordet. Jag ser fram emot att följa denna unga talang i framtiden, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer, som arrangerar tävlingen. 

På andra plats i Årets Konditor 2019 kom Sara Nilsson, Head Chef Pastry på Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg, och tredjeplaceringen gick till Jimmy Wollberg, som är med och driver Berzelii Choklad i Göteborg.

AGNETA RENMARK

Annons: Krav
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Bergstrom & Hellqvist wide