Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Garants ekopris till Risenta

Risenta är vinnare av Garant Ekostjärna 2017. Priset delades ut vid Ekogalan på Grand Hotel i Stockholm på torsdagskvällen.

Garants ekopris till Risenta
Ulf Renée, marknadschef EMV Axfood, Monica Demorior, hållbarhetschef Risenta, Niklas Truiedsson, vd Risenta och Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood. Foto: Svante Pettersson

Risenta tog hem priset i konkurrens med de två övriga nominerade: Reko Kyckling och Juica Sverige. Det var sjätte året i rad som Garant Ekostjärna delades ut.

Juryns prismotivering:

Risenta är nytänkande och i tiden. Med till exempel vegobiffpulver där man bara adderar vatten gör Risenta bra och hållbar mat till något enkelt att tillaga även för en stressad småbarnsfamilj eller person som bara vill äta bra och hållbart, men inte har kunskapen kring att göra en egen vegorätt”.

Så här kommenterar Risentas vd Niklas Truedsson varför man vann priset:

– Jag tror det var kombinationen av lång erfarenhet av växande råvaror, innovativ skaparglädje och lyhördhet gentemot konsumenterna. Det ger oss en unik möjlighet att ta fram nya och inspirerande produkter.

– Vi vill fortsätta driva grön mat i gula kläder och erbjuda konsumenterna så många nya och goda sätt som möjligt att äta naturlig mat.

Prisets syfte är att uppmuntra och stödja utvecklingen inom den ekologiska livsmedelsproduktionen och för att nomineras ska man ha uppfyllt kravet att med nytänkande och affärskänsla utvecklat ett eller flera led i värdekedjan från idé till butik.

- Konsumentens medvetenhet och kunskap kring vad som är bra mat blir bara större och Risenta har med lanseringen av sin vegoserie fyllt luckan med ett hälsosamt ekologiskt alternativ som är enkel att tillaga, säger Ulf Reneé, marknadschef egna märkesvaror (EMV) på Axfood.

Ekogalan arrangeras av organisationen Ekoweb och Axfood är en av huvudsponsorerna.

Källa: Axfood

comments powered by Disqus
Annons: Morgondoppet2018
Annons: