Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Gårdsfisk flyttar in hos City Gross

City Gross inleder ett samarbete med företaget Gårdsfisk och blir den första livsmedelskedjan i landet med att erbjuda svenskodlad fisk i samtliga butiker.
– Konsumenterna vill äta hållbar mat, säger Madeleine Rispe, kategorichef för fisk.

Gårdsfisk flyttar in hos City Gross
Foto: Gårdsfisk.

Drygt hälften av all fisk som konsumeras i dag är odlad. Men fiskodlingar till havs har stor miljöpåverkan och kan bidra till utfiskning av världshaven.

– Vi är glada över att inleda ett samarbete med en inhemsk aktör som skapar fler möjligheter för våra kunder att äta fisk, utan att bidra till flera av dagens miljöproblem. Eftersom Gårdsfisk verkar på skånska gårdar bidrar vi också till en levande landsbygd, säger Madeleine Rispe, kategorichef för fisk på City Gross.

Kunderna kommer först och främst kunna köpa hel fisk och filé av Rödstrimma och Clarias men så småningom ska utbudet kompletteras ytterligare.

– Våra fiskar är lämpliga att föda upp. Dels för att de växer fort, lever i stim, inte blir sjuka och därav inte behöver medicineras. Dessutom kan de äta en hög andel vegetabiliskt foder på, säger Johan Ljungquist, vd och grundare av Gårdsfisk.

Gårdsfisk fiskodlingar är konstruerade som ett slutet system där 95 procent av vattnet återanvänds, bland annat på åkermark.

– Av den fisk vi äter i Sverige är 75 procent importerad. Det vill vi ändra på.

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Empack2019