Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Gastro Import optimerar volymerna med Snömoln

Gastro Import vill bli en av Nordens mest hållbara grossister och startar därför ett samarbete med Snömoln.
– För oss räcker det inte med att bara minska matsvinnet. Vi vill motverka att det ens uppstår och samtidigt som vi hjälper våra producenter och kunder att göra samma sak, säger vd Andreas Claesson.

Gastro Import optimerar volymerna med Snömoln

Snömoln...

...är en datadriven marknadsplats mellan producenter, grossister och slutkunder. Här samlas all data in mellan de olika aktörerna i syfte att skapa progostiseringar i hela näringskedjan och på så sätt motverka överproduktionen.

Livsmedelsindustrin behöver ta ett större ansvar när det gäller matsvinn och överproduktion.

– Vi behöver transparens i hela kedjan som hjälper våra producenter med bättre prognoser för att motverka överproduktion och matsvinn, säger Andreas Claesson, vd för Gastro Import som importerar gourmetspecialiteter från Medelhavsområdet och säljer till restauranger, delikatessbutiker och detaljhandelsbutiker i Norden.

Som en del i det arbetet har de inlett ett samarbete med Snömoln, vars digitala plattform ska bygga tillförlitliga prognoser och på så vis säkerställa rätt produktionsvolymer. Tanken är att skapa större förståelse för det aktuella och kommande behovet hos de gemensamma kunderna.

– Det är viktigt att vi alla vinner på ett hållbarhetsarbete. Våra kunder är redan väldigt miljömedvetna och vi vill erbjuda dem en tjänst som ligger rätt i tiden för de krav som de ställer. Genom att handla hos oss ska våra kunder veta att de bidrar till ett klimatsmart samhälle och att de är en viktig del i att vi uppnår vår målsättning, säger Charlotte Wimark, marknads- och kommunikationsansvarig på Gastro Import.

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Global Werbeagentur Nürnberg Nyhetsbrev Diversified (1)