Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

GastroNord: ”Vi vill vara ljuset i tunneln”

Alla större branschevenemang som skulle ägt rum under mars-april har ställts in eller skjutits upp på grund av coronaviruset. GastroNord, Nordens största mötesplats för hotell, restaurang och storkök som skulle slått upp dörrarna för Stockholmsmässans besökare 31 mars, är ett av dem.

GastroNord: ”Vi vill vara ljuset i tunneln”
Trängsel på GastroNord – som det brukar se ut.

– Det var ett oerhört drastiskt beslut som behövde fattas ganska snabbt. Ingen av oss som jobbar här har varit med om något liknande tidigare, säger Daniel Fritzdorf, projektledare för GastroNord.

Drygt 6 000 biljetter var förbeställda och 200 utställare uppbokade. Till detta kommer även olika sponsorer, bar- och restaurangföretag som skulle vara på plats.

– Just i år var ett rekordår på många sätt. Vi har aldrig tidigare haft så många förbokade besökare eller så många seminarieprogram och tävlingar. Det var allt från SM i pizza och glass till Vinordic Wine Challenge.

Daniel Fritzdorf är dock noga med att förklara att mässan inte ställs in utan bara skjuts fram till i höst. Det nya datumet kommer att kommuniceras under nästa vecka.

– Det är många bitar som behöver falla på plats. Men vi ser det som vår uppgift att ta ansvar för en bransch som redan drabbats oerhört hört av den här pandemin. Vi behöver samla och omfamna branschen efter den här tuffa tiden, vara ett ljus i tunneln.

Hur funkar det rent ekonomiskt?

– Alla besökare som redan betalat får tillbaka sina pengar men utställarna flyttar vi ju fram.

Det är många event som flyttas fram till i höst, det blir rätt trångt i kalendern…

– Ja, så är det. Den här hösten kommer att bli den mest eventintensiva någonsin. Just nu tar vi en dag i taget. Rädslan är vår största fiende. Men det som skrämmer mig mest är inte smittan i sig utan vad den för med sig på ekonomin och samhället i övrigt.

AGNETA RENMARK

Annons: Krav
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: