Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Gastronova tecknar avtal med norska Bama

Familjeföretaget Gastronova med vegovarumärket Vegme har tecknat avtal med norska Bama Gruppen AS, som omsätter 17 miljarder norska kronor.

I Sverige är det Bamas dotterbolag Nordic Lunch AB som har ansvar för samarbetet. Avtalen innebär att Gastronova Q3 2017 får en ny toppmodern Vegmefabrik i Lindesberg samt att företagets främsta varumärke, Vegme, får kraftfull marknadsföring, försäljning och distribution i hela Norge, som innebär dagligvaruhandel, restauranger, catering och servicestationer samt att Vegme tar plats i Nordic Lunch produktutbud inom färdigmat i Sverige.

Vegme tillverkas småskaligt av kockfamiljen Schönemyr.

-Vi har lyckats att få till både smak och konsistens. Främst genom teknik att skapa textur och smaksätta sojaproteinet med råvaror från vårt andra varumärke Äkta Rök men också andra egenutvecklade umami-smaksättningar. Vegme erbjuder också tre äggfria majonnäsprodukter baserade på bl.a. svensk rapsolja, säger Pia Schönemyr, som är köksmästare och delägare i företaget.

– Det har verkligen varit några fantastiskt spännande år när vi har utvecklat våra varumärken Äkta Rök och Vegme, men samtidigt – som med allt entreprenörskap – bitvis tufft. De här avtalen gör att vi kan få volymförsäljning och samtidigt lära oss nya saker, säger Lasse Schönemyr, en av delägarna och kockarna i Gastronova.

Enligt Rune Flaen, vd för Bama Gruppen AS, är marknaden redo för Vegme:

–För vår del är det här ett väldigt spännande samarbete som vi förväntar oss mycket av. Vi är väldigt imponerade av kompetensen och engagemanget hos kockfamiljen Schönemyr. De produkter vi har testat är fantastiska, samtidigt vet vi att det finns en snabb innovationstakt och utveckling av nya vegoprodukter.

–För Nordic Lunch betyder samarbetet ett mycket intressant tillskott till vår produktportfölj", säger Nordic Lunch vd Stefan Granlund.

Källa: Gastronova

comments powered by Disqus
Annons: Morgondoppet2018
Annons: