Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Godaste flyttpizzan ska få unga att sopsortera och återvinna

Vad har vinnaren av pizza-SM 2018 gemensamt med Förpacknings- och Tidningsinsamlingen?
Jo, de har en pizzakartong ihop. Försedd med tydliga instruktioner både på hur man bakar Sveriges godaste pizza och hur man återvinner olika typer av förpackningar.

Godaste flyttpizzan ska få unga att sopsortera och återvinna
Flyttpizza med receptet på en både godare och mer hållbar framtid.

Nu i dagarna kommer drygt 20 000 unga vuxna som nyligen gjort en flyttanmälan att få ett unikt recept hemskickat till sig, utskrivet på en pizzakartong. Det är pizzabagaren Amir Bozaghian, från den flerfaldigt prisbelönta pizzerian Vezzo i Umeå, som har listat alla ingredienser och instruktioner som behövs för att tillaga hans prisbelönta Margherita.

Bakom tilltaget står Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI. Utöver Margheritan innehåller det så kallade re:ceptet även tips på hur man återvinner förpackningar, såsom plast-, pappers- och metallförpackningar. Delar av pizzakartongen går också att ta loss så att man på ett snyggt och enkelt sätt kan spara re:ceptet hemma.

– Vi vill utbilda unga vuxna om återvinning på ett roligt men också effektivt sätt, säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på FTI.

Hon menar att det kan vara svårt att ändra invanda mönster men att den första tiden i eget boende är ett ypperligt tillfälle att etablera nya rutiner.

– Just åren runt 27 och 32 år är en period då många unga vuxna skaffar sig ett permanent boende.

Förutom återvinningsinstruktionerna ger re:ceptet också tips på hur man hittar sin närmaste återvinningsstation om det inte finns ett miljörum i fastigheten eller kärl vid tomtgränsen.

AGNETA RENMARK

 

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Empack2019 Nyhetsbrev