Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Grüne Woche: Sverige satsar stort på hantverksöl och sill

Nästa vecka är det återigen dags för Grüne Woche i Berlin, där flera svenska livsmedelsproducenter deltar. Poppels bryggeri i Jonsered är ett av de företag som är på plats:
– Det känns jätteroligt, säger exportchefen Petter Gunnarson.

Grüne Woche: Sverige satsar stort på hantverksöl och sill
Del av Sveriges monter på Grüne Woche 2019. Foto: Bernhard Ludewig.

Grüne Woche…

…i Berlin är en världsledande konsumentmässa för livsmedel, lantbruk och trädgård och äger rum mellan den 17 och 26 januari 2020 då runt 400 000 besökare väntas.

I 2020 års upplaga av Grüne Woche deltar Sverige med runt 25 företag, främst småskaliga livsmedelsproducenter med stark lokal anknytning, som är samlade i en gemensam svensk representationsmonter arrangerad av Jordbruksverket. 

Den övergripande ambitionen är att väcka intresse för Sverige som matdestination och livsmedelsexportör. Ett sätt att uppnå det målet är att lyfta fram de mervärden som svensk mat och dryck kan erbjuda, inte minst kring hållbarhet och den höga djurvälfärden.

Det ökade intresset som mässan skapar kan bryggeriet Poppels vittna om. De säljer redan i dag sin hantverksöl i 40 länder, och samma dag som mässan invigs tar de över en tapp på ett av Berlins mer välkända ölställen, Mikkeler Bar.

– Det är ett fint erkännande i ölens hemland. Jag tycker man har märkt av ett ökat intresse för svensk ölkultur under de senaste två åren, framför allt från yngre tyskar, säger exportchefen Petter Gunnarson.

Bland dem som ställer ut på Grüne Woche finns bland andra Föreningen Sveriges Oberoende småbryggerier (en sammanslutning av 42 hantverksbryggerier över hela Sverige); Orkla Foods, som deltar med produkter från bland annat Abba och Anamma; Pomologik som har hantverksmässig tillverkning av cider på svenska äpplen; samt Swedish Gourmet Food, med prisbelönad inlagd sill från svenska producenter och hållbart fiske.

AGNETA RENMARK

Annons: Bergström FSCC
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
redaktionen@livsmedelifokus.se

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Skeppsbron 28, 4tr
111 30 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
info@livsmedel.se

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: